Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Finalno razigravanje za Prvaka Europe 2012. u gou

Bonn, 01. – 04. 08. 2012.

Svake godine u ljetnim mjesecima u trajanju od dva tjedna se održava Europski Go Kongres. Kao organizatori kongresa se izmjenjuju države članice Europske Go Federacije. Ove je godine domaćin kongresa bila Njemačka u Bonnu.
U sastavu kongresa, koji je ustvari europski festival goa, su razna natjecanja. Neka su službena, a neka slobodnog festivalskog karaktera.
Službene su završnice europskog ekipnog i pojedinačnog prvenstva Europe. Poseban je značaj na Glavnom otvorenom turniru i vikend-turniru. Partije ta dva turnira se boduju za rating kao A-klasa. Otvorenoga su tipa, pa na njima igraju igrači iz cijeloga svijeta. Na njima glavnu riječ, za sada, vode jaki korejski, japanski i kineski igrači goa. Oni su ujedno mjerilo napredovanja kvalitete igre europskih igrača.
Na samom početku Kongresa je odigrana završnica Europskog ekipnog prvenstva za sezonu 2011./12. Na nju su se igrom putem interneta kvalificirale četiri reprezentacije. O tome sam opširnije pisao u postu od 23. 07. 2012.
Glavni turnir se igra u deset kola i prvih sedam kola ujedno predstavljaju kvalifikaciju za završne borbe za Prvaka Europe. Ta završnica se igra također u sastavu Glavnoga turnira i to u poslijednja tri kola po knock-out sistemu. Te partije se računaju ujedno i za redoslijed na Glavnom turniru. Na taj je način moguće da se u sastavu turnira ponovo igra sa istim protivnikom, ako razigravanje tako zahtjeva. Turnirsku tablicu Glavnoga turnira sa svim postignutim rezultatima možete vidjeti na ovom linku.

Na Kongresu nije bilo naših igrača. Kod nas je takova formalno financijska situacija, pa nemamo mogućnost slati igrače na financijski zahtjevna natjecanja. Vezano sa time, naša kvaliteta nije dostatna za borbe za Europski vrh. Imamo talenata, ali dalje od toga ne ide.
Pogledajmo završne susrete za Prvaka Europe 2012.

Četvrtfinale 02. 08. 2012.
Shikshin Ilya 7.dan Rusija - Surma Mateusz 6.dan Poljska 1:0
Silt Ondrej 6.dan Češka - Lisy Pavol 5.dan Slovačka 0:1
Debarre Thomas 6.dan Francuska - Törmänen Antti 6.dan Finska 1:0
Simara Jan 6.dan Češka - Burzo Gheorghe Cornel 6.dan Rumunjska 1:0

Polufinale 03. 08. 2012.
Lisy Pavol 5.dan Slovačka - Simara Jan 6.dan Češka 0:1
Shikshin Ilya 7.dan Rusija - Debarre Thomas 6.dan Francuska 1:0

Finale 04. 08. 2012.
Simara Jan 6.dan Češka - Shikshin Ilya 7.dan Rusija 1:0


Finalna odlučujuća partija za Prvaka Europe 2012. Lijevo je Ilja, a desno Jan.

Novi Prvak Europe je Jan Šimara iz Češke. Njemu je to prvi naslov Europskog prvaka.
Sva osmorica u završnici su vrlo mladi ljudi, a go se sve više i kvalitetnije igra u Europi.
I kod nas dolaze mladi igrači, ali u našoj završnici za Prvaka Hrvatske, koja se igra ovaj vikend, od šestorice trojica su preko šezdeset.

bl. Muradenu


Post je objavljen 10.08.2012. u 18:56 sati.