Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oska

Marketing

SIJELO U PAKLAREVU-28.07.2012


Poštovani posjetioci bloga prije svega da vam prenesemo pozdrave iz rodnoga kraja svima vama koji niste bili u mogučnosti biti nazoćni ovim događajima(a bilo ih je dosta).Evo za početak fotke i videozapis sa sijela u Paklarevu.
Ndamo se da če te uživati gledajuči ove fotografije i videozapise.
Pozdrav svim učesnicima sijela u Paklarevu a posebni pozdravi našim gostim iz ravne Slavonije iz Našica koji su došli u velikome broju(više od 50 osoba),a donijeli su i poklone a članovi planinarskog društva Krndija uručili su i 3000 kuna za nastavak izgradnje planinarskoga doma na Galici,na čemu im se iskreno zahvaljujemo.
A da bi ovo sve ostalo zabilježeno potrudili su se Zoran i Sanja Bilješko iz Potkraja,koji su to sve snimili besplatno,i za to im velika hvala.Evo videozapis sa fotkama je gotov kad bude ubrzo i dvd gotov moći će te ga nabaviti kod Bote.Sav prihod od prodaje dvd-ija ide za potrebe IFD-a Paklarevo.
Pozdrav svima ma gdje god bili.






NAŠIČKI FOLKLORAŠI I PLANINARI U BIH
Oduševili Hrvate iz Lašvanske doline.


NAŠICE - Članovi HKD-a "Lisinski" iz Našica nedavno su gostovali na smotri folklora "Sijelo u Paklarevu" na kojoj su nastupila i društva iz Posušja, Livna, Viteza, Travnika, Turbe te domaćini iz Paklareva, Izvorno folklorno društvo "Paklarevo". Poziv na smotru uslijedio je nakon boravka folkloraša iz Paklareva koji su u lipnju sudjelovali na smotri u Našicama. Našičani su se uz pratnju tamburaškog orkestra predstavili u najboljem izdanju, za što su bili nagrađeni velikim pljeskom.
- Izuzetno smo zadovoljni gostovanjem u Paklarevu gdje smo oduševili svojim nošnjama, običajima i pjesmom. Svaki naš izlazak na pozornicu bio je nagrađivan velikim pljeskom. Bila nam je čast nastupiti na sijelu, a osim što smo predstavili kulturnu baštinu Slavonije, ova smotra iskorištena je za druženje i dogovore o novim susretima - istaknuo je predsjednik HKD-a "Lisinski" Danko Justić.
U Paklarevu su boravili i članovi Planinarskog društva "Krndija" Našice koji su svoje domaćine, Planinarsko društvo "Paklarske stijene", iznenadili humanitarnom gestom. Našički planinari uručili su novčanu donaciju u iznosu od 3.000 kuna za dovršetak izgradnje planinarskog doma na Galici. U sklopu boravka u Paklarevu za Našičane je organiziran izlet na Paklarske stijene, obilazak skijaškog centra Babanovac, višesatna pješačka tura po planini Vlašić te obilazak planinarskog doma Devečani na 1.763 metra visine i najvišeg vrha Paljenika na 1.943 metra.
- Impresivno je to što je na Vlašiću izgrađen novi sportski centar, puno smještajnih objekata, a posebno me oduševilo skijalište. Raduje nas što ćemo naše domaćine Hrvate iz Lašvanske doline ugostiti već u rujnu za festival Dani slavonske šume te ćemo se potruditi da se osjećaju ugodno kao i mi u Paklarevu - rekao je Mirko Kruljac iz Društva pedagoga fizičke kulture Grada Našica. Folklorašima i planinarima u Paklarevu pridružili su se i predstavnici LD-a "Jelen" i TZ-a Našica.S.Fridl



Zoran i Sanja Bilješko kamerman i fotograf sijela u Paklarevu.

Zoran Bilješko i Josip O.-Oška.

Na donjoj fotki vidimo one koji su se pobrinuli da gosti sjela u Paklarevu ne budu ni gladni ni žedni.Posao su odradili momački na čemu im čestitamo,a isto tako i onima koji su to radili u prostorijama škole gdje su bili na usluzi učesnicima sijela u Paklarevu.
Svima 5 plus.



VIDEOZAPIS O PTPISIVANJU POVELJE O SURADNJI PLANINARSKIH DRUSTAVA I SA PRELIJEPIM FOTKAMA SA VLASICA.
SVE JE TO NAPRAVIO ZORAN BILJESKO KOME SE ZAHVALJUJEMO.

.




KRATKI VIDEO SIJELA U PAKLAREVU 2012.KOJI JE SNIMIO I UREDIO ZORAN BILJESKO .HVALA ZORANE


VIDEIZAPIS SA FOTKAMA SJELA U PAKAREVU KOJI JE UREDIO ZORAN BILJEŠKO.




HSKD Rakitno Posusje-sijelo u Paklarevu 2012 .
Videozapis uredio Zoran Bilješko




KUD Lisinski iz Našica.
Videozapis uredio Zoran Bilješko.


KUD-Turbe.Najmlađe društvo u BiH.
Videozapis uredio Zoran Bilješko.


KUD Borac Travnik.
Videozapis uredio Zoran Bilješko



Jedan mali dio vesele atmosvere u Paklarevu 28.07.2012 ugodno gledanje uz napomenu.
Svi koji zele imati komplet od 2 DVDa sa SIJELA U PAKLAREVU 2012.
Komplet se moze naruciti samo kod IFD Paklarevo (Marko Boto Bokulic)
Videozapis uredio gospodin Zoran Biljesko kojemu se iskreno zahvaljujemo.





Videozapis nastupa IFD-a Paklarevo na Potkrajsko-Turbetskoj fešti koja je održana 24.07.2012.
Još jedan jako uspješan nastup naših folkloraša.a sve je to svojom kamerom zabilježio Zoran Bilješko kojemu se zahvaljujemo.



FOTKE SA SIJELA U PAKLAREVU 2012
Josip Oršolić(Ošla)
<br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br <br



















Post je objavljen 10.08.2012. u 12:13 sati.