Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Engleski olimpijski fašizam?

Osim što je na olimpijske terene gotovo u potpunosti zabranjeno unositi fotoaparate, pogotovo one veće, još jedna stvar koja se vjerojatno prvi puta u povijesti dogodila za vrijeme trajanja olimpijskih igara jest uvođenje novih zabrana i ograničenja zbog toga da bi veliki sponzori mogli ostvariti što veći profit, nauštrb malih poduzetnika.

Tako je na rpimjer, za vrijeme trajanja igara svima drugima osim McDonald restoranima zabranjeno posluživanje prženih krumpirića (pommes frites). Jedan kafić je morao promjeniti ime, da nebi asocirao na olimpijadu. Zabranjeno je nositi majice bilo kojih drugih "brandova" osim onih glavnih sponzora.... itd.

VIDEO

Inače, samo za tu priliku, Engleska je progurala zakon kojim je izmislila novu vrstu policije koja će se baviti samo time, i naplaćivati kazne čak i za verbalne delikte!

Iako je poznato da je Engleska već tipičan primjer punokrvne totalitarne policjske države (što je dokazala prije nekoliko godina kada je fotografe zakonski izjednačila s teroristima i tako omogućila policijsku maltretažu fotografa), čini se da engleski fašizam polako ali sigurno po svojim totalitarističkim metodama počinje nadmašivati i one kakve su u praksi provodile države poput Njemačke za vrijeme Hitlera, Rusije za vrijeme Staljina i Kambodže za vrijeme Pol Pota...

Brand policija: izmišljotina Olimpijskih igara u Londonu



Post je objavljen 07.08.2012. u 18:23 sati.