Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Stvarno? "Žene glume orgazam jer ne žele povrijediti muški ego"

Jedna od omiljenih mantri feminističkog humora tiče se muškaraca koji nemaju pojma što rade u krevetu i žena koje glume orgazam kako ne bi povrijedile taj krhki, osjetljivi muški ego. Muškarci ne znaju voditi ljubav, ali nema problema, žena će se sažaliti nad njim i odglumiti tih desetak sekundi kako bi se on osjećao bolje. Kakva strašna žrtva! Kakva usluga drugom spolu! I eto, žene trpe te jadnike s kojima ne svršavaju, a moraju se pretvarati da su došle do orgazma kako bi ovi osjetljivi tipovi sačuvali "obraz".


(potrudio sam se pronaći naj-cheesy, najkarikiraniju ilustraciju na cijelom internetu)

Nažalost, kao i gotovo uvijek, realnost je u oštroj suprotnosti s takvim tvrdnjama. Istraživanje Sveučilišta Columbia s kraja prošle godine, koje je provela Farnaz Kaighobadi, Ph.D., pokazuje da je motivacija za glumljenje orgazma neočekivana: žene to rade najčešće kada se pribojavaju nevjere ili odlaska svog partnera. Pretpostavljam da je moguće i obrnuto - da partneri odlaze ili varaju zato što je seks loš i žene im glume orgazam - ali kolike su samo šanse za to? Ili da su žene koje ne mogu doći do orgazma nervozne pa se pretjerano brinu o vjernosti svog partnera, ali sad smo već pretjerali...

U prijevodu, tijekom seksa s Alfa tipovima. Ili u još jasnijem prijevodu, onima koji najčešće traže samo toplu rupu za iskrcavanje svojih bjelkastih, polučvrstih proizvoda i nije ih baš puno briga za nju jer uvijek imaju druge opcije.

Za ženski orgazam još nije sasvim jasno kakva je njegova biološka svrha. Neki su su teoretizirali da vaginalne kontrakcije koje uzrokuje "uvlače" spermu dublje u tijelo i time povećavaju šansu oplodnje od strane poželjnog partnera. Ako bi prihvatili tu pretpostavku kao činjenicu, te rekli da je muškarcima to (makar i podsvjesno) poznato - što je još jedno veliko "ako" - mogli bi reći da žena glumljenjem orgazma signalizira muškarcu da ga smatra poželjnim, ili da je veća šansa da zatrudni s njim. Bilo kako bilo, čak i kada odbacimo ovu pretpostavku, činjenica iz istraživanja ostaje da se to češće događa s poželjnim muškarcima (iako ne nužno poželjnim baš toj ženi).
(Zabavna vijest: za oblik ljudskog penisa se teoretizira da ima onu "izbočinu" u obliku glavića kako bi svojim gibanjem u vagini isisao vani protivničku spermu, ali i ovo je samo vrlo nedokazana teorija)

Zaključak: prilikom seksa, ne moraš se toliko brinuti zadovoljavaš li i nju. Lijepo je i ljudski brinuti se za nju, ali čak i ako ne svrši stvarno, to što će glumiti da jest samo znači da si joj privlačan i da ti se želi još više svidjeti. Naravno, određen dio glumljenja orgazma se događa i zbog dosade ili "spašavanja ega", ali ako si Beta i vrlo brižno se trudiš oko nje, puno je veća šansa da te neće udostojiti ne samo pravim orgazmom, već čak niti glumom.

Blažena bila ona propaganda o tome kako žena mora imati užitak u svojim rukama. Skinula je mnogo odgovornosti s mojih leđa.

Post je objavljen 06.08.2012. u 13:59 sati.