Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BOMBA EKSPLODIRALA NA POŽARIŠTU MEĐU ČETVORICOM VATROGASACA

ČAPLJINA

Vatrogasac Branimir Luburić, pripadnik Protupožarne postrojbe u Čapljini, lakše je ozlijeđen u eksploziji bombe dok je gasio požar u mjestu Zvirovići kod Čapljine.Nesretni se slučaj dogodio u srijedu oko 22.50 sati. Luburić je odmah nakon nesreće prevezen u Dom zdravlja Čapljina gdje mu je pružena prva pomoć, a potom je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar. Silva Šunjić, glasnogovornica SKB-a Mostar, rekla je za Dnevni list da je vatrogasac primljen u Centar urgentne medicine SKB-a Mostar gdje su liječnici konstatirali da je zadobio lakše ozljede. “Nakon saniranja ozljeda, pacijent je pušten na kućno liječenje”, izjavila je glasnogovornica Šunjić. Luburić se za sada dobro osjeća, a kako smo doznali od njegovih kolega, liječnici su iz njegovog tijela izvadili nekoliko gelera, a ostatak, s obzirom da mu ne ugrožavaju zdravlje, bit će izvađen u idućem razdoblju. Čapljinski vatrogasci su oko 22.30 sati primili dojavu da je u mjestu Zvirovići izbio požar te da gori nisko raslinje i smeće. Na teren su upućena četiri vatrogasca s jednim vozilom koji su požar brzo stavili pod nadzor, a onda se dogodio ovaj nesretni slučaj.

Mate Jurković, zapovjednik Protupožarne postrojbe Čapljina, rekao je za Dnevni list da su vatrogasci već bili pri kraju s gašenjem požara jer je isti bio stavljen pod nadzor.
“Vršili su pregled terena kako bi se ugasio i najmanji plamen, a onda je, kako se za sada pretpostavlja, došlo do eksplozije ručne bombe. Sva četvorica su bila udaljena jedni od drugih petnaestak metara i, na svu sreću, nije bilo težih posljedica”, rekao nam je Jurković. Vatrogasac Luburić je zadobio ozljede po nogama i rukama gdje su ga zahvatili geleri od bombe, dok su njegovi kolege prošli bez ijedne ogrebotine.“Odmah su i mene obavijestili o ovome slučaju, a pozvani su i pripadnici policije. Nakon ove eksplozije čulo se još nekoliko sporadičnih eksplozija manjeg intenziteta i pretpostavljamo da se radilo o odbačenom streljivu. Inače, na mjestu gdje je izbio požar, osim niskog raslinja, nalazi se i dosta otpada kojeg odlažu građani”, dodao je Jurković. Pretpostavlja se da je netko od građana na tome mjestu i odbacio ova ubojita sredstva kako bi ih se riješio iz kuće. Policija je tijekom cijele noći sa srijede na četvrtak osiguravala ovo područje, a jučer tijekom dana obavljen je i očevid. O događaju je obaviješteno i Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije i inspektor za protupožarnu zaštitu.…. dnevni-list.ba

Post je objavljen 03.08.2012. u 11:35 sati.