Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

CIJENE ENERGENATA U HRVATSKOJ SU MEĐU NAJVIŠIMA U SVIJETU

CIJENE ENERGENATA U HRVATSKOJ SU MEĐU NAJVIŠIMA U SVIJETUPDFIspisUnesi e-mail
Autor SHZ   
Četvrtak, 02 Kolovoz 2012 13:01
Postavi članak na svoj profil

Cijena nafte u svijetu prije četiri godine bila je viša nego danas, a cijene naftnih derivata u Hrvatskoj nikada nisu bile tako visoke kao danas. Nafta je 2008. godine bila daleko skuplja, no gorivo je tada u Hrvatskoj bilo jeftinije nego danas kada je dostiglo rekordno visoku cijenu dok je cijena nafte u svijetu 2008. godine bila oko 130, a sada je 111,15 dolara po barelu.

Vlastodršci RH kontinuirano iskorištavaju situaciju u arapskom svijetu za najnovije poskupljenje energetika u RH, a isto pravdaju problemima s Iranom. Poštenije bi bilo da kažu da im treba novca za punjenje proračuna. Nitko ne vodi računa o kupovnoj moći stanovnika i ostalih potrošača. Poskupljenje naftnih derivata izazvati će poskupljenje životnih namirnica kao što su kruh, mlijeko i dr.

Cijene energenata u Hrvatskoj su i do sada u odnosu na kupovnu moć stanovnika među najvišima u svijetu. Svako daljnje poskupljenje energenata još će više produbiti gospodarsku krizu u Hrvatskoj. Ulaskom u EU cijene energenata će određivati EU primjereno kupovnoj moći razvijenih članica EU, a ne prema standardu osiromašenih građana Hrvatske. Već godinama u Hrvatskoj klimu da su cijene energenata niske stvaraju oni koji od njihova poskupljenja dobro žive, odnosno oni koji učestalo daju priopćenja da energenti trebaju poskupjeti.

 

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA



Post je objavljen 02.08.2012. u 16:35 sati.