Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sjenovitastranamoguma

Marketing

Paranormalni post

Čuj ovo...
U sobi sam, nešto pospremam, presvačim se, ne znam točno. Ja lepršavih misli i potpuno otvorena i spontana, gotovo pjevušeća.
Odjednom, u struju misli, nemam pojma otkuda, uvuče se Jamie Oliver, ali ne on, samo njegovo ime. Pa Paklena naranča..sve to na jedan djelić sekunde.. odjednom čujem jasno u glavi ''FAKKEINN...fucking po britanski. Ono, fucking nešto...muški gnjevni glas a la Rodney..i ...ništa. Pomislim kak su smiješni ti Englezi s tim 'fucking', hahhaha, idemo dalje. Nisam analizirala otkud mi to palo na pamet jer mi to nije predstavljalo ništa bitno.

Za 20ak min kad sam svršila s poslom otišla sam u dnevnu sobu nešto staroj reći, stala sam pored televizora kad ono prekine me onaj isti FUCKEINN' machine ili nešto..bila je na Rtl2 emisija 'Paklena kuhinja' za koju sam prvi put čula, neki Englez psuje svako malo nešto -fucking ovo, fucking ono.
Probaj zamisliti moje čuđenje...to je bil identičan glas koji sam čula u glavi u sobi.

Ovo sasvim mirna srca stavljam u rubriku 'PARANORMALNO'.  čovječe.


Inače slične stvari su mi se već događale. Urezale su mi se u pamćenje i tu i tamo ih prepričavam..
Htjela sam zadržat za sebe ostale slučajeve, ali ipak ću reći...

2) Nešto prčkam u kuhinji i mentalno sam jednako kao i u prethodnom primjeru...dakle opuštena. Televizor nisam upalila cio dan. Odjednom mi na pamet padne Hari- Mata Hari. Zapitam se -''pa zašto njega zovu kraljem sevdaha??? mislim, ima lijepe pjesme, ali on ne pjeva pravi sevdah, on je više ko pop pjevač...'' i ništa, misao iščezne. Malokasnije nevoljko sjednem u dnevnu i upalim tv, na 2.programu je koncert u Lisinskom..pogađate čega....sevdaha. Gledala sam koncert do kraja. eto...čudno, nije.....?

3) kupujem jednog popodneva u Zagrebu u jednom bio-bio dućanu. Bio je to jebeno skup dućan, izašla sam sa samo jednom stvarčicom i začinom- kardamomom. Vraćala sam se 'doma' pješke, i išla sam još nekaj obaviti pa sam malo skrenula uličicom kojom inače nejdem. I tak, potpuno opuštena, padne mi na pamet, 'hej stani, jesi li ti to kupila korijandar ili kardamom, odi vidi'', i ja stanem, pogledam u vrećicu, i vidim da sam kupila kardamom, kaj sam i htjela, sve 5. Nego, okrenem se udesno, pojma nemam zašto, prema velikim vratima, i skužila sam da sam stala točno kod tamne ploče na kojoj se jedva dalo primijetiti ' KARDUM.d.o.o' Kardamom, kardum.do.o.

Mislim, razumijem ja taj 'zakon privlačnosti' kaj je svakom šonji danas poznat, ali ovo je jedna mrvicu drukčija 'rubrika' ipak. Nešto što bi moglo biti objašnjenje sam našla u  knjizi Holografski svemir, kakti nekaj se zamijeni u vremenskoj petlji, jedna karika se odvrne kak ne spada pa ti greškom vidiš nekaj kaj se još nije dogodilo...
Kako god bilo, zanimljiva pojava jer se neda logički objasniti, i više je faktora upleteno u istu priču pa je malo teže pripisati to 'pukoj koincidenciji'. A opet, nijednom mi se to nije desilo kod nečeg važnog za mene , uvijek neka bezazlena stvar.

Pitanje, koliko toliko logično jest- ako mi u spontanom (otvorenom) stanju svijesti, možemo predvidjeti nešto što će se desiti za 20 minuta, i ono se stvarno desi, jer nema logičkog uma ni emocionalnog upliva kojim bi utjecali na ishod....možemo li onda i predvidjeti (naslutiti) nešto važnije od toga ili nešto što je vremenski udaljenije?

Ima još toga, neke stvari u sekundi predvidim, i uvijek bude spontano.
Jednu večer prije godinu dana sam se sjetila svog frenda s kojim nisam baš imala jasan odnos. Počela sam o njemu angažirano razmišljati. Vrag mi nije dal mira pa sam otišla k staroj u sobu pitat je kaj ona misli o tome...pričale smo 20ak minuta o njemu.  Bilo je oko 7 navečer. Zazvonio je telefon. Ništa kod nas čudno, najviše nas zovu podvečer. Ali meni je vilica utrnula, ja sam ZNALA da je to on!! Javio se stari, čula sam kak priča, i ja sam se samo digla i išla po telefon prije nego što sam čula za koga je..zvao me na kavu, nismo se dugo vidjeli ni čuli, pokušao me nazvat na mob ali mi je bio ugašen...ja sam točno znala da on zove. Čudno..
Ima toga još.....čujem i da se drugima događaju slične stvari..Post je objavljen 31.07.2012. u 17:44 sati.