Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Veliko ne-ne zavođenja 2: nepristojnost, psovanje i pretjerana seksualiziranost

Victor Lustig #5: Natukni nešto o seksu, ali ne reci ni riječi više o tome ukoliko druga osoba ne pokaže snažni interes.
Igniss #7: O svojim uspjesima uvijek davaj samo suptilne naznake i pusti sugovornika da prokopa dublje. Hoće.
Igniss #8: O drugim ženama isto tako. Bit preselekcije je kako slijedi: Želiš ostaviti dojam da si poželjan ali selektivan, ne da si nediskriminatorni je*ač.

- Umijeće baljezganja


Jedna od prilično čestih pogrešaka koju viđam i kod prirodnih alfa i wannabe alfa tipova i kod onih koji tek uče igru je definitivno pretjerano seksualiziranje razgovora. Evo napokon jedne stvari iz anti-igre koju Bete gotovo nikada nisu u opasnosti napraviti! Pristojnost i povučenost povezana s "dobrim dečkima" je u totalnoj suprotnosti s tendencijom psovanja i pričanja o seksu - a pogoto pred ženama jer to jednostavno ne bi bilo kavalirski.

Vrlo je lako upasti u projekciju koja je temelj ove pogreške. Ja se želim seksati kada me nešto napali, misli on, stoga ako budem s njom pričao o seksu, i ona će se napaliti i htjet će se seksati sa mnom! No ženska seksualnost je puno suptilnija i fluidnija od muške, i za nju je osjećaj intimnosti mnogo važniji od osjećaja napaljenosti. "Osjećam li se sigurno s njim?" je u gotovo svakom trenutku puno važnije od "Jesam li napaljena?" Ukratko, vode je različiti kriteriji. A osim toga, razgovarati o seksu s potencijalnim partnerom je za ženu neugodno jer je - suočimo se s tim - samo po sebi droljasto. A kako je rečeno prije:

Ignissovo pravilo #5: Žena se NIKADA ne želi osjećati kao drolja, čak i ako radi nešto droljasto.
- "Al ono fakat! Tvoja p**ka je super!"

E sad, ako ste pomno pročitali gornje paragrafe, primijetili ste da razgovor o seksu lako može biti fatalan za zavođenje, ali to ne znači da je beskoristan. Proveden na pravilan način, gradi intimnost ("OMG, pričala sam ovom tipu o tome koju pozu najviše volim, kao da se poznajemo godinama) i privlačnost kroz preselekciju ("Zašto je on toliko misteriozan i ne hvali se svojim iskustvom kao drugi? A opet se čini da je tako opušten u razgovoru o ovome... mora da je imao jako puno žena. Čekaj, zašto odjednom osjećam trnce tamo dolje?")

Pričati o seksu nije loše, ali put do toga je kao minsko polje. Vrlo su rijetki suptilni načini za prelaženje na tu temu i zadržavanje na njoj bez ispadanja creepy (o detaljima će biti više i poslije i u knjizi). Za ispunjavanje tako nečega, bilo bi potrebno voditi razgovor o seksu, ali samo na ovakav način:

A) ne toliko divlje da se ispadne creepy, neugodan ili napaljen
i
B) ne toliko pitomo da se prijeđe u prijateljsku zonu


Recimo, prije nekog vremena bio sam na večeri (aha!) s prijateljicom (aha!) i njenom poznanicom, za koju nisam bio zainteresiran ali koja je cijelu večer bila prilično topla prema meni s dosta dodirivanja i igranja kosom. Hrana je bila izvrsna i pričali smo o svemu i svačemu u ugodnoj atmosferi s laganom muzikom polu-praznog (ili polu-punog, kako već gledate na to) restorana. Sve dok se nekim slučajem nije poveo razgovor o najčudnijim ljudima za koje smo čuli.



Možda baš i zbog toga što nisam ništa ni htio pa nisam imao ni što izgubiti i prije sam s prijateljicom spominjao nešto slično, nadovezao sam se na tu temu i ispričao im priču o jednom bizarnom seksualnom fetišu o kojem sam čitao na jednom našem forumu (ovdje tapšem po ramenu one kojima je poznato na koju temu mislim, a za one koji ne znaju, pisat ću uskoro o tome). Nisam koristio nikakve vulgarne riječi, niti je to imalo ikakve veze s njom, ali čista priroda takve seksualne teme je bila dovoljna da naglo zahladi ugodnu amotsferu za našim stolom. Njena poznanica se gotovo istog trena počela povlačiti iz razgovora, kao da sam puhnuo i raspršio oblak lagane privlačnosti koji je do tada lebdio oko nas.

Ili, budući da se ovo gore tiče sasvim neseksualne situacije bez igre, nečeg mnogo tipičnijeg: tipova koji misle da je curi koju zavode privlačno čuti kako je njegova bivša "uvijek svršavala s njim jer ima veliku stvar" (ne mogu ni nabrojati koliko sam puta čuo ovakvu glupost bilo uživo bilo preneseno od žena). Stvarno, koga boli neka stvar za to? Čak i sve brojnije cure koje vole kretensku igru bi mogle biti odbijene takvim stvarima (ako imaš čistu kretensku igru koja uključuje i ovo i radi dobro, onda mi se javi i samo naprijed kauboju).

Ili, pretpostavimo da ste u krevetu i da joj pričaš prljave stvari tijekom seksa. Pošteno. Nema baš neke posebne svrhe, ali dijelu žena se to sviđa. Ili recimo da si u konačnoj fazi igre i, nakon sesije maženja u disku, kada si siguran da je stvar zaključena, neandertalski je zgrabiš i kažeš joj da idete u tvoj krevet gdje će uživati kao nikad prije. Igra je već dobivena i vjerojatno se nema što pokvariti, u redu.

Koliko god različitih primjera smišljao, nikada se ne mogu odreći glavnog pitanja: "čemu sve to"? Nema ni slave ni koristi od nasilnog seksualiziranja razgovora sa ženom s kojom još nemaš ništa intimno, a čak i s onima s kojima imaš, korist je vrlo mutna. Naravno, to ne znači da moraš hodati po jajima ili biti gentleman (brrrr! Užas), no jednostavno moraš paziti na neke stvari. Ako želiš imati jasnu korist od igre, osim u nekoliko rijetkih i iznimnih situacija, radije izbjegavaj nepristojnost, psovanje i pretjeranu seksualiziranost u razgovoru sa ženama. Isplati se.

Post je objavljen 30.07.2012. u 11:39 sati.