Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Marina i komunalna luka graditi će se u Valdibori

Prema važećem Generalnom urbanističkom planu (GUP) iz 2001. godine, namjena Valdibore je izgradnja marine i velikog pristaništa, komunalne luke te sportsko-rekreacijske aktivnosti. Temeljem te namjene 2003. je izrađena studija mogućnosti izgradnje marine od 400 vezova. Kasnije, 2011., izrađivana su idejna rješenja za izgradnju iskrcajnog mjesta za ribu i vezova za ribarske brodove te za komunalne vezove.


Ribarska luka bi, uz iskrcajni prostor, dobila i vezove za 30 brodova. Uz kupalište od 900 metara, u Valdibori bi ostali ne samo veslački i ronilački klub, već bi se tu mogao preseliti i jedriličarski. Na otvorenom akvatoriju uredilo bi se sidrište za velike brodove. Uređenje šetnice. Za sve ove sadržaje uredili bi se i odgovarajući prostori na obali. Najznačajnije je da bi se sačuvala hladnjača i zgrada stare željezničke stanice, koja nije zaštićena, ali je dio kolektivne memorije Rovinjaca nekretnine Rijeka.

Uz brojne prometne zahvate važno je da bi se uz more uredila šetnica, kojom bi se od sadašnje operativne luke moglo doći do kraja Rta Muccija. U daljnjim aktivnostima potrebno je predložena rješenja uskladiti s GUP-om, koji se ionako mijenja i nadopunjava Umjesto prije predviđenog detaljnog urbanističkog plana potom treba izrađivati idejne projekte za svaki od predviđenih sadržaja Riječ je o operativnom i komunalnom dijelu luke Valdibora, uz koji ostaju lungomare i zone parkirališta.


Post je objavljen 27.07.2012. u 12:22 sati.