Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Prvi kapitalni projekt Općine Vir je otvoren

Nakon toliko uloženog truda i novca, Villa Lanterna konačno je otvorena i već sada prvi gosti uživaju u njezinoj ljepoti. Ovo je prvi je kapitalni projekt Općine Vir iz strategije turističkog razvoja otoka Vira, usvojene prije nešto više od godinu dana, a otvorenju su nazočili brojni uzvanici među kojima i pomoćnik ministra turizma RH Davor Ižaković. Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović s Zdenkom Mičićem najavio još brojna ulaganja u Vir kako bi ovaj otok predstavili u punom sjaju prodaja stanova.

Posebno zadovoljstvo otvorenja Lanterne, koja će i dalje ostati u funkciji svjetionika, pripalo je posljednjem svjetioničaru na Lanterni Šimi Radoviću. Villa Lanterna prvi je svjetionik na hrvatskom Jadranu preuređen i rekonstruiran kao ekskluzivni turistički objekt s pet zvjezdica temeljem ugovora o desetogodišnjem najmu između virske općinske tvrtke Vir turizam i državnog poduzeća Plovput.

Njegovo unutarnje uređenje izveo je arhitektonski studio Rene iz Zadra, četveromjesečne radove izvodila je građevinska tvrtka Geo Oprema Ciglenečki iz Svetog Križa Začretja, dok se za uređenje hortikulturnog prostora pobrinula zadarska tvrtka Čičvarda Šindija.


Post je objavljen 26.07.2012. u 08:44 sati.