Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Bolnica i djeca...

Mrzim nerazumne ljude. A kada su ti isti u kombinaciji sa malim djetetom - e to je onda prestrašno.


Bio nam je frend u posjeti. Njegovo jednoipogodišnje dijete završilo je, nakon tjedan dana proljeva i temperature u lokalnoj županijskog bolnici s dijagnozom bakterije u mokraćnom traktu oliti upale bubrega.


Znam, trauma je to kad ti doktor veli da tvoj mezimac mora ostati u bolnici. U ovom je slučaju politika bolnice da (jedan) roditelj može biti prisutan cijeli dan uz dijete, a preko noći se odlazi van. I to mi je kao opcija sasvim u redu. Čak i varijanta s malim bebama (koje ne hodaju) da roditelji samo dolaze povremeno, a ostatak vremena nisu uz mališana mi je isto tako prihvatljiva.


Jer roditelj ne može medicinski skrbiti o djetetu. Inače dijete ne bi završilo u bolnici. Jer je izbezumljeni roditelj veća smetnja nego korist, pogotovo kod jako invazivnih pretraga. Znam, dijete je preplašeno, dijete boli, ali nije tvoje da kao roditelj svojim nerazumnim ispadima još pogoršaš stvar.


Na svu sreću, nisam imala previše prilike (osim pedijatrije u KBC Rebro) upoznati pedijatrijske odjele, no ne može se reći da tamo ne rade medicinske sestre dobra srca. Čak i one malo strože su s razlogom takve jer bolnica nije dječje igralište, a bome ni cirkus i određenog reda mora biti.


Da se vratimo na ovog našeg svata. Na kraju priče je nadodao kako je doveo svoje starije dijete (7 godina) jer tko će njima/njoj zabraniti da vidi svojeg mlađeg brata.


Prvo - brat nije u bolnici mjesecima, već tek nekoliko sati. Drugo, mališan će do kraja tjedna sigurno biti otpušten iz bolnice, kao treće - mala ne podnosi mlađeg cendravca u normalnim okolnostima, kao n-to ona se može zaraziti, ili prenijeti kao kliconoša ostaloj djeci u bolnici (a kojoj je umanjem imunitet pustim lijekovima) neko govno. Ma sve u svemu - za popizdit.


Naravno da nije shvatio naše zgražanje nad svojim stavovima. Ali se zato Rudarka nije dala u svetoj dužnosti prosvjetljavanja neukog stanovništa. I kakti je ovaj naš neka intelektualna faca u gradu. Damn.



Post je objavljen 25.07.2012. u 14:38 sati.