Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sjenovitastranamoguma

Marketing

Ovih dana uživam u seoskoj idili. Često odem u vikendicu koja mi se nalazi 10 minuta pješke od kuće.  Jako je lijepo. Znaju me probuditi krikovi mladih sova  i susjedovih koza s brijega. Kojiput niti to..sretan
Jučer sam pila svježe nekuhano mlijeko nakon dugo vremena (ljudi fakat testiraju uzorke i sve je sigurno) . Stigao je i prvi ovogodišnji med... Bila je zeznuta i suha godina za pčele, a zima je bila osobito oštra, dosta ih je stradalo...:((
Al bile su vrijedne unatoč svemu. Ovaj put je med bio drukčiji nego inače, obično dobijemo bagremov med (svijetložut, gotovo proziran), a sada je gorkast, čini se da je od kestena, ili maslačka možda..volim med, najčešće ga jedem zimi.
Pčelice su vrlo složna i radišna stvorenja, poznato je. Al ta njihova osobina pogotovo dolazi do izražaja po zimi, kad zajedničkim zujanjem griju košnicu i održavaju poželjnu temperaturu. Rade na smjene :)
Bilo bi zanimljivo vidjet koliko daleko lete pčele u potrazi za nektarom. Leptiri recimo prevale nevjerojatne udaljenosti u potrazi za povoljnim klimatskim uvjetima. Jedan je istraživač pratio jednu vrstu leptira i uspio je utvrditi da su unutar godinu dana stigli od Velike Britanije do Maroka.
Ptice i leptiri i drugi kukci su jako važni za naš ekosistem.


evo jedne fotke leptira



ovaj kukac je biker, ima kožnu jaknu


sad je i vrijeme kupina


    Jučer je bilo jako zima, vrijeme bi se trebalo odsad polako popravljati. Pa revno nastavljam s pokušajima trčanja! :)) (o tome drugom prilikom):)




Post je objavljen 23.07.2012. u 12:35 sati.