Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NERETVA VELIKIM PROSVJEDOM REKLA "NE" GORNJIM HORIZONTIMA I HE "DUBROVNIK 2"

Image and video hosting by TinyPic

U nedjelju je u u Metkoviću na Trgu kralja Tomislava 20.30 održan veliki prosvjedni skup Građanske inicijative "Spasimo dolinu Neretve".

Oko tisuću građana doline Neretve - Metkovčana, Opuzenaca, Pločana, Slivanjaca, Kominjana, Rogotinjana, Kuljana, Krvavčana, Momićana, Matijevčana, Podrujničana, Zažabaca, Vidonjaca, Pruđana i drugih, došlo je dati potporu protivljenju nastavka projekta Gornji Horizonti i najavljenoj Hidroelektrani "Dubrovnik 2".

Najprije je prosvjednom šetnjom preko pješačkog prijelaza kraj metkovačkog parka nekoliko stotina građana na 10-ak minuta zaustavilo promet državnom cestom D9 (Metković - Opuzen) da bi se potom skupu obratilo nekoiko govornika koji su svi odreda iznijeli svoje razloge protiv projekta Gornji Horiznoti i protiv potpore tom projektu koji daje Republika Hrvatska Republici Srpskoj.

Na skupu su najavljene daljnje ozbiljnije inicijative, a nekoliko udruga poljoprivrednika je najavilo akciju širokih razmjera u vidu blokada važnijih prometnica u slučaju da se ne otkloni opasnost za dolinu Neretve i njene vrijedne poljoprivredne površine.

Kako je i najavljeno, na skupu nisu govorili političari niti je spomenuto ime iti jedne političke stranke, iz čega se jasno dalo do znanja da se radi o građanskoj inicijativi, ali je predsjednik građanske inicijative "Spasimo dolinu Neretve", Nikola Grmoja, javno zatražio da se sve stranke jasno očituju o ovom problemu.

Iako je najavljivana obilnija kiša i nevrijeme u Metkoviću, ona je pričekala da se skup održi - možda zato što su ovaj put organizatori bili građani i njihove udruge, a ne političari.

Prema svemu sudeći dolina Neretve je proključala od nezadovoljstva i to pokazala po prvi put nakon više desetljeća.


Nekoliko fotografija preuzetih od fotografa Marin Veraje, Ivana Ice Petrova i Mislava Gluščevića s Facebook stranice portala elektronski Metkovic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 23.07.2012. u 00:09 sati.