Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Otkrij svoje osjećaje? Aha

Iz časopisa Psychological Science stiže nam još jedno istraživanje korisno za Igru, koje ilustrira važan princip poznat svakome tko je u zadnjih 10 godina ostvario ikakvu interakciju sa ženama.

U istraživanju je sudjelovalo 47 studentica sveučilišta Virginia koje imaju profile na Facebooku sa svojom slikom. Svakoj studentici rečeno je da su studenti s drugih sveučilišta pogledali njezin profil zajedno s profilima još 20 drugih studentica.

Tada su studenticama pokazana četiri muška profila (fiktivna, ali studenticama je to bilo nepoznato). Jednoj skupini studentica rečeno je kako su se vrlo svidjele toj četvorici, dok je drugima rečeno da ih ta grupa smatra prosječnima. Treća skupina dobila je nejasne informacije o tome koliko se sviđaju četvorici studenata. Najprivlačniji muškarci studenticama su bili upravo oni koji se nisu precizno izjasnili o svojim osjećajima i mišljenju.

A onima koji će sada graknuti "ali to je u laboratoriju! To nije stvarno!" mogu samo reći: upravo to! Ako takvi efekti nastaju već samo od jedne pišljive rečenice uz Facebook sliku u sterilnim uvjetima, znate li koliko su puta jači u stvarnom svijetu, gdje istu stvar komuniciraju samostalan jezik tijela, neobvezujuće držanje i tračak podrugljivog osmijeha?



Razlog za ovo je isti kao i kada se u 10 zapovijedi spominje važnost suzdržanosti s riječima "volim te": nijedan muškarac u povijesti čovječanstva nije zadobio ženinu ljubav tako što joj je otvorio svoje srce. Dobro, pretjerujem, u povijesti i doba kavalirstva je to bilo sasvim legitimno, ali danas jao si ga onome tko prekrši ovo pravilo:

Ignissovo pravilo #12:NIKADA ne objašnjavaj ženi (pogotovo ženi s kojom nisi još spavao) kako, zašto, otkada i koliko ti se sviđa.


Ili, drugim riječima, ako se tvoja izjava tiče tvojih osjećaja prema njoj i sadrži bilo što od sljedećega:

- "oduvijek"
- "već neko vrijeme"
- "jednom"
- "osjetio sam"
- "razmišljao sam"
- "pomislio sam"
- "činilo mi se"
- "namjeravao sam"
- "htio sam ti reći"
- "sviđaš mi se jer"
itd. itd.


... onda si već izgubio.

Problem nije samo u tome što je to daleko prevelik izraz interesa, što bi samo po sebi bilo loše ali ipak prolazno. Najveća poteškoća leži u činjenici da sam razgovor o takvim stvarima - tehnički u svojoj prirodi koliko god ga ti zašećerio komplimentima i lijepim riječima i zavaravao se da je to "kao u filmovima" - ubija spontanost romanse i potpuno je iskorjenjuje iz odnosa. Ona to ne želi saznati.



Otkriti svoje osjećaje krši na najgrublji način prvi uvjet koji gotovo sve žene postavljaju kod nastanka ljubavnih odnosa: "jednostavno se dogodilo". Ta čarobna rečenica je apsolutni imperativ njene seksualnosti, najdublji temelj na kojemu leži njeno poimanje svih romantičnih odnosa. Jednom kada si pustio duha iz boce, mogućnost da se nešto "jednostavno dogodi" je zauvijek uništena, i zbog tog priznanja ćeš u njenim očima biti vrijedan prijezira na jednak način kao da si upravo priznao da si bio uhićen zbog pedofilije. Ne dopusti da ti se to (jednostavno) dogodi.

Uostalom, ionako bi više pozornosti trebao posvetiti tome kako će se ona svidjeti tebi.

Post je objavljen 17.07.2012. u 12:01 sati.