Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

ODRŽAN LAĐARSKI KUP ŽUPE BAGALOVIĆI - NAJAVA PROMJENA ODNOSA SNAGA U NERETVI?

U Krvavcu je danas održan 8. Lađarski kup župe Bagalovići koji se vozio na 15 kilometara dugoj relaciji Krvavac-Kula Norinska-Metković-Kula Norinska-Krvavac.
Na samom kupu je od najavljenih 18 sudjelovalo 15 lađarskih ekipa, od toga 14 muških i 1 ženska (nova ekipa "Gusarice" iz Metkovića).

Start je s malim kašnjenjem krenuo u 17.45 i već nakon kraćeg vremena dolazi do pozicioniranja glavnih favorita utrke. Gusar Komin predvodi utrku, a za njima se pozicioniraju Crni put i Opuzen koji u toj formaciji, ponešto odvojeno od drugih stižu do mosta gdje se okreću oko stupa mosta.

Nakon okreta situacija među vodećima se ne mijenja sve do otprilike Kule Norinske gdje Opuzen prestiže Crni put i u tom poretku vodeće ekipe stižu na cilj.

Svaki Lađarski kup Župe Bagalovići je izvrstan pokazatelj dosadašnjeg rada svake ekipe i često dobar pokazatelj omjera snaga među ekipama i za sam Maraton lađa.
Ove godine je ugodno iznenađenje ekipa "Crnog puta" iz Metkovića koja je pokazala da se sistematskim radom mogu postići dobri rezultati. I ekipa Jerkovca je također pokazala isto, pa će biti zanimljivo hoće li se ekipe iz gornjeg dijela Neretve ove godine uspjeti približiti gornjem dijelu ljestvice na Maratonu lađa. Ekipa Opuzena je pokazala da je održala formu sa prošlogodišnjeg Maratona lađa kada su osvojili 3, mjesto.
Prema pokazanom na ovom lađarskom kupu Maraton lađa će biti zanimljiv u borbi od 2 do 10 mjesta gdje će se voditi jedna od najžešćih bitaka dosada, dok je za za prvo mjesto najveći favorit ponovno "Gusar" Komin.

Od organizatora Lađarskog kupa - Udruge "Oba Krvavca" nismo uspjeli dobiti službene podatke, pa ovdje objavljujemo neslužbeni poredak:

1. Gusari - Komin
2. Opuzen
3. Crni put - Metković
4. Staševica
5. Jerkovac - Metković
6. Dusina
7. Škrapa - Momići
8. Domagojevi gusari - Vid
9. Sv. Roko - Podrujnica
10. Gospa Karmelska - Krvavac
11. Veterani IV gardijske brigade
12. Čeljevo
13. Crni put juniori - Metković
14. Neum
15. Gusarice- Metković
(vozile do Kule Norinske i nazad kako su i najavile)

Post je objavljen 15.07.2012. u 20:37 sati.