Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Dan dugih vožnji

Pitala me Tox Fox sviđa li mi se klima ovdje. Zasad nije idealna, jučer je pljuskalo cijelo prijepodne. Inače mi je simpa tipična klima ala Berlin kad se preko dana promijene sva 4 godišnja doba, samo bez pljuskova molim. To je planirano ovaj tjedan, drugi bi trebalo zatopliti. Čim malo zatopli svi se po parkovima skidaju, i to volim, urbano golo. Nije isto vidjeti golo tijelo u parku središta zbiljskog velegrada i na plaži.
Odlutah po običaju s jutarnjim mislima. Za pljuska mi se nije dalo biti doma pa sam se išao voziti, onako nasumce, kako ja volim, tramvaj, pa bus, pa malo gradske željeznice, pa podzemne, obično po kiši ni ne pratim kamo prometujem, inače imam pokaz "nakon deset", znači sva prevozna sredstva mogu koristiti u to vrijeme, osjetno je jeftinije od prave mjesečne karte.
Završio sam u pripizdini kamo ni ja nisam još bio. Meditirao sam baš o Teobaldinoj primjedbi da sve manje izvještavam o umjetnosti o ovdje, kad sam skužio da je kiša stala i izašao na sljedećoj stanici busa. Hej kebab 1,50 eura, u gradu je svugdje oko 3. Zatim, ono što sam govorio dok sam pio: pivo, kuća, pišanje, kuća. Vidio sam da je vrag odnio šalu pa sam sačekao prvi sljedeći bus, izaći ću na prvoj stanici koja je na karti gradskih linija.
Meditiranje u vožnji žestoko ubrzava vrijeme. Dok sam par puta okrenuo sad blogerski moderan smisao življenja prošli su sati. U poznatim kvartovima sam promišljao razlike u razmišljanjima sad u trezvenom stanju i 1995 kad sam u Berlinu uglavnom bio pod pivom i drugim sredstvima za uživanje. Jasno da je onda bilo ljepše i ugodnije.
Na Alexanderplatzu sam se pozdravio s poznanikom klošarom, bio je mokar, bazdio po vinu. Alexanderplatz se gradi, propada po odavno skiciranom meni jasnom scenariju, bokte i logika berlinskog socijaldemokratskog gradonačelnika mi je prozirna do gađenja poput logike naših sindikalaca i političara no o tome možda u nekom drugom postu, kao i o kulturi i muzejima, dijelu politike kojim se ovdje samo Pirati djelomice bave.
Nije mi teško privikavanje na ovdašnju hranu, sad su već i krvavice ovdje za klasu kvalitetnije i bolje nego kod nas, o cijenama koje su još uvijek za sve nužno niže zasad neću, pretjerujem sa slatkim, al i o tome valjda poseban post.

























Post je objavljen 15.07.2012. u 08:41 sati.