Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Užasnut sam, ovo je moguće samo kod nas u hrvatskoj

U BOJ, U BOJ NAJJAČA OPORBENA STRANKA PRIJEDLOG POMOĆI NEPLODNIM PAROVIMA USPOREDILA S NACI METODAMA

BOŽE, ČUVAJ HDZ

Umjetna oplodnja tragedija ravna Jasenovcu i Bleiburgu

Već 1943. blaženi Alojzije Stepinac je rekao da je u povijesti nacije Jasenovac najsramotniji čin koji se dogodio. Jednako tako trebamo se sramiti i Bleiburga. Ovaj zakon može se staviti u razinu najvećih hrvatskih tragedija koje sam spomenuo. Stanimo tome na kraj, poručio je potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić

Ljerka BRATONJA MARTINOVIĆ

HDZ se protivi rađanju djece začete umjetnom oplodnjom, podržavajući stavove biskupa i udruge »I ja sam bio embrij«ZAGREB » Novi zakon o umjetnoj oplodnji najveća je tragedija hrvatskog naroda nakon Jasenovca i Bleiburga. Težnja za životom u tom zakonu sije smrt, a njime se podržava eugenika, znanost o poboljšanju rase koju su prakticirali nacisti, poručili su jučer iz HDZ-a, tražeći da se iz Ostojićevog zakona izbaci za njih neprihvatljiva mogućnost zamrzavanja zametaka i oplodnje uz pomoć doniranih spolnih stanica koja »iritira veliku većinu katolika, ali i drugih vjernika u Hrvatskoj«. Prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji ušao je jučer u saborsku proceduru, unatoč HDZ-ovom pokušaju da dan ranije napuštanjem sjednice sruši kvorum Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb. Odbor je jučer ujutro jednoglasno podržao konačni prijedlog zakona, zahvaljujući SDSS-ovcu Vojislavu Stanimiroviću koji se priklonio vladajućima i dignuo ruku za sporni zakon.
HDZ je jučer dao punu podršku izjavi Stalnog vijeća HBK koja se protivi donošenju zakona o umjetnoj oplodnji kao »duboko nehumanog i nemoralnog«, a najavili su i potporu inicijativi udruge »I ja sam bio embrij« u organiziranju referenduma za rušenje tog zakona.

Stranački resursi

– Podići ćemo sve stranačke resurse u organizaciji referenduma i uopće ne sumnjamo kako će proći, ustvrdio je Damir Jelić, potpredsjednik stranke.
– Već 1943. blaženi Alojzije Stepinac je rekao da je u povijesti nacije Jasenovac najsramotniji čin koji se dogodio. Jednako tako trebamo se sramiti i Bleiburga. Ovaj zakon može se staviti u razinu najvećih hrvatskih tragedija koje sam spomenuo. Stanimo tome na kraj, poručio je Jelić.
Ante Ćorušić, ginekolog-onkolog iz Petrove, i Ivan Ćelić, psihijatar i glavni tajnik Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva, koji su na presici HDZ-a zauzeli mjesto stručnjaka za umjetnu oplodnju, poručili su da je Ostojićev zakon protuprirodan, protiv obitelji i razara temeljne vrednote hrvatskog društva.

Ubijanje nedužnih

– Ovim se zakonom omogućuje ubijanje nedužnih. Da biste dobili jedno dijete, morate žrtvovati desetero njegove braće i sestara, odnosno zametaka koji će biti podložni prodaji, manipulaciji, vježbama u laboratoriju. Nitko ne govori o tome da će trideset posto zametaka, a to su ljudski životi, biti uništeno prilikom odmrzavanja, upozorio je ginekolog Ante Ćorušić, tvrdeći da iza svega stoji interesni lobi liječnika i farmaceuta koji izvlače profit iz umjetne oplodnje. Njegovi se kolege, tvrdi Ćorušić, olako odlučuju za postupke MPO umjesto drugih medicinskih metoda koje su neplodnim parovima na raspolaganju.
– Ako postoje mehaničke zapreke za prirodno začeće, prije umjetne oplodnje primjenjuje se rekonstrukcija jajovoda. U mojoj se klinici zadnjih nekoliko godina ti postupci uopće ne rade. Stvorena je korporativna mreža privatnih i državnih poliklinika na kojima se tim postupc
Jesu li nacisti na vlasti u cijelom svijetu?!

– Gospodin koji je to izjavio užasno vrijeđa sve žrtve Bleiburga i Jasenovca. Uspoređivati Bleiburg i Jasenovac s umjetnom oplodnjom ne zaslužuje nikakav komentar. U svijetu je rođeno pet milijuna djece postupcima umjetne oplodnje, znači li to da cijeli svijet provodi nacizam?! – komentar je Jelene Koprić iz udruge Roda na izjave HDZ-ovaca.
Od bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića roditelji su, kaže Koprić, »svašta doživjeli, ali ovako nešto nisu očekivali ni u najgorim snovima«.

HDZ O ZAKONU

* podržava se eugenika, nacistička znanost o poboljšanju rase
* krši se temeljno ustavno pravo ljudskog bića na život
* krši se pravo djeteta na oba roditelja
* stvaraju se uvjeti za incestuozne veze
* omogućuje se uništavanje zametaka
* iza svega stoji interesni lobi liječnika i farmaceuta
ima dobro zarađuje, a korist od toga ima i farmaceutska industrija – upozorio je Ćorušić, koji je otišao i korak dalje: – Težnja za životom u tom zakonu sije smrt, a njime se podržava eugenika, znanost o poboljšanju rase koju su prakticirali nacisti, kazao je ginekolog.

Zakon protuustavan

Po riječima Ivana Ćelića, Ostojićev je zakon protuustavan i protivan nizu zakona i međunarodnih konvencija koje je Hrvatska potpisala. Njime se, kaže Ćelić, krši temeljno ustavno pravo ljudskog bića na život, krši se pravo djeteta na oba roditelja, a stvaraju se uvjeti za incestuozne veze, koje će – strahuje ovaj psihijatar – proizaći iz doniranja spolnih stanica jer će djeca istog biološkog roditelja rasti u različitim obiteljima ne znajući jedni za druge. Sa zakonom o umjetnoj oplodnji žuri se, zaključuju u HDZ-u, jer Vlada nema rješenja za goruće gospodarske probleme i prava radnika.
Ministar zdravlja Rajko Ostojić jučer nije htio komentirati teške optužbe izrečene na račun njegova zakona iz redova HDZ-a.
– Prije početka saborske rasprave ministar ne želi davati bilo kakve izjave o toj temi, niti komentirati bilo čije stajalište o medicinski potpomognutoj oplodnji, poručila nam je njegova glasnogovornica Tamara Marinković.
Rigidne izjave predstavnika HDZ-a nisu htjeli komentirati ni u SDP-u i Vladi, gdje ovakvu razinu komunikacije u najvećoj oporbenoj stranci smatraju potpuno neprihvatljivom.-----------------------

lp, boro

http://budan.blog.hr/Post je objavljen 11.07.2012. u 08:07 sati.