Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Novo društvo

Prošlogodišnji boravak u Biogradu prošao je u društvu Zekoslava Mrkve. Nikada nismo otkrili kako se našao u našem dvorištu, ali bio je toliko simpatičan i pitom da nam se doslovno uvukao pod kožu. Kako ga nismo bili u mogućnosti povesti sa sobom u Čk, nakon višednevnih potraga za udomiteljem uspjeli smo upoznati jedan mladi par iz Zadra koji su ga usvojili i sad on, Zekoslav, već godinu dana pravi društvo njihovoj zečici Miksi.


Miksi i Zekoslav

Dolazeći ove godine često smo se spominjali Zekoslava i znali govoriti kako će nam sigurno nedostajati njegovo trčanje, gledanje na ulicu kroz ulaznu kapiju, spavanje u hladu kad zavlada podnevna omara.

No opet nas je čekalo iznenađenje. U granama divlje loze što natkriljuje ulazni put od ulice do kuće jedan 'kosovski bračni par' savio je gnijezdo.


Gnijezdo u granju

Kosa, crnog sa žutim kljunom, viđali smo svakog dana kako ulazi u gnijezdo i ne znajući da se unutra nalaze mali ptići. Sve dok jednog dana jedan od ptića nije ispao iz gnijezda.


Upravo je 'pao' iz gnijezda

Odmah se pokraj njega našao njegov ponosni otac pa je započela 'letačka obuka'.


Ponosni otac

Ne mogu se više sjetiti je li ptić poletio istog dana ili tek drugog, no nedugo za njim 'pao' je još jedan pa je i s njim otac nastavio s obukom. Tog se dana pojavila i majka i nekoliko dana čitava je 'kosovska obitelj' šetala, lepršala i letjela po dvorištu.

Uskoro su, pretpostavljam, ptići odletjeli, ni ženku više nismo viđali. Da li je i ona otišla da potraži novog partnera ili pak sjedi na novim jajima u gnijezdu za sada nismo otkrili. Gnijezdo je duboko u granju pa ne želimo uznemiravati eventualne stanare. Otac i dalje suvereno vlada dvorištem ispred kuće.

Osim ovog, svakodnevnog stanovnika koji nam na taj način zamjenjuje Zekoslava Mrkvu, na kraju dvorišta ispod stare smokve 'ljubuju' i dvije kornjače…


'oklopljeni ljubavni par'

…a po noći se tuda mota i jedan simpatični Ježurka Ježić koji se prikazao samo jednom, kad sam, sa susjedom iz solitera, prije mjesec dana bio u Biogradu da pripremim dvorište i kuću za dolazak mojih 'ptića, - unuka.


Ježurka Ježić










Post je objavljen 10.07.2012. u 17:14 sati.