Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

TEŠKE OPTUŽBE: VATROGASCI MI UBILI MUŽA!

KURŠUMLIJA

Obitelj Milutina Gvozdenovića (48), koji je u petak upao u pet-šest metara dubok napušteni bunar u naselju Gornja Mikuljana, ogorčena je na vatrogasce koji su tvrdili da je Milutin mrtav iako se nisu spustili u bunar da to provjere! - Da stvar bude gora, vatrogasci su zabranili susjedu Nikoli Simiću, koji je donio ljestve, da se spusti na dno bunara, tvrdeći da to nije sigurno, a onda su tijelo mog supruga pokušali izvaditi tako što su u bunar sipali tri cisterne vode, nadajući se da će tijelo isplivati! To se, naravno, nije dogodilo, pa su dovukli pumpe da ispumpaju vodu. Na kraju su se ipak sami spustili u bunar ljestvama, a sve to je trajalo šest sati - ogorčena je Milutinova supruga Gorica.

Ona je veoma kivna na način na koji su se ponašali vatrogasci!
- Ne znam da li je moj muž bio živ kad su počeli nalijevati vodu u bunar na čijem dnu je on nepomično ležao, ali to nisu mogli znati ni vatrogasci! Samo bih htjela da ih pitam: Da li biste na taj način vadili nekog člana svoje obitelji? Ma, ubili su mi muža. - rekla je Gorica. Akciji vatrogasaca svo vrijeme su prisustvovali susjedi Dragoje Miljković i Nikola Simić. - To što su oni uradili kosi se sa zdravim razumom! Odlučili su bunar napuniti vodom, a ja se pitam kako su uopće utvrdili da je Milutin mrtav. Možda je samo ležao bez svijesti na dnu bunara - priča Nikola. Dragoje dodaje da je na dnu bunara bilo malo vode, ali i trave i otpada. -Jasno se vidio dio Milutinovih leđa, ali nismo mogli vidjeti da li mu je glava u vodi - kazao je Miljković.

„Bilo je riskantno spuštati se“
Srđan Mitrović, šef Odjeljenja za izvanredne situacije u Prokuplju, kaže da je vađenje tijela iz bunara naljevanjem vode uobičajena metoda. - Procjena je bila da je veoma riskantno da se netko spusti u bunar, a nalivanje vode je jedan od načina vađenja tijela. Bila bi još veća tragedija da je netko stradao spuštajući se u bunar - rekao je Mitrović.…. kurir

Post je objavljen 10.07.2012. u 15:11 sati.