Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrpolitika

Marketing

Mladoj sarajevskoj književnici prijete smrću zbog kolumne objavljene na portalu

Mladoj sarajevskoj književnici Saneli Dizdarević, autorici erotskog romana "Borim se sa strastima", stižu prijetnje smrću zbog kolumne objavljene na portalu Doznajemo.com.
"Borim se sa strastima" je prvi bosanskohercegovački roman ovog žanra pa je logično bilo očekivati kojekave reakcije, no one su ipak bile u granicama prihvatljivoga sve dok mlada književnica u spomenutoj kolumni, objavljenoj pod naslovom "Ljubav je kreativna energija, ali važan je njezin krajnji cilj", nije spomenula da je nazočila bizarnim, seksualnim orgijama, negdje u Sarajevu.
Nakon toga je postala žrtva internet-mobinga. 
"Nakon te kolumne koju su prenijeli svi portali i o čemu se raspravljalo po forumima, u BiH ali i regiji, uslijedila je prava hajka na mene. Krivo mi je jedino bilo što ti ljudi uopće nisu pročitali kolumnu", izjavila je Sanela Dizdarević, za sarajevski Express, ističući da danima ne otvara novine i ne uključje kompjuter.
"Ne mogu više da čitam zlurade komentare tipa: šta je ona tamo radila i...ne mogu ni da ponovim te poganluke. Život mi se smučio. U jednom momentu se pitam, šta je meni ovo trebalo, a opet, što je tu je. Uostalom, nisam ništa slagala", kaže mlada književnica.
"Ljudi, čija su osobna prava, lik i identitet zaštićeni 'nickom' na virtualnim društvenim zajednicama, masovno protestviraju protiv Sanele Dizdarević i pozivaju je na linč, na vješanje...", kaže Sanela Dizdarević.
Ističući da kolumna sadrži izričito osobno gledište i mišljenje, Sanela Dizdarević zaključuje: "To želi - neka čita, tko ne želi - ne mora. Ni ja ne čitam one kolumniste koji mi se ne dopadaju. Nije zaista razlog da mu pošaljem poruku da ću mu slomiti kičmu."

Post je objavljen 09.07.2012. u 01:13 sati.