Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Imenovanja i premještaji u Riječkoj nadbiskupiji

Rijeka, (IKA) - Pastoralni razlozi i potrebe i ove su godine razlog promjenama u službama Riječke nadbiskupije. Jedanaest župa dobit će nove župnike ili upravitelje, a njih četiri nove župne vikare. Nove će službe preuzeti ukupno 16 svećenika, a promjene će stupiti na snagu krajem srpnja i početkom kolovoza.
Do promjena će doći i u Bogoslovnom sjemeništu Ivan Pavao II. Novi rektor bit će Sanjin Francetić, dosadašnji župnik Jelenja. Za vicerektora je imenovan o. Marko Stipetić koji je ujedno razriješen službe župnika u Dramlju i Jadranovom. Novi duhovnik bogoslova bit će mr. Vjekoslav Đapić, razriješen službe u župama Svete obitelji i sv. Romualda.
Novi je i ravnatelj Caritasa, službu preuzima mons. Nikola Uravić, dosadašnji rektor Bogoslovnog sjemeništa, a preuzet će i službu ravnatelja Svećeničkog doma te ekonoma Teologije i Bogoslovnog sjemeništa. Službi vicerektora u Bogoslovnom sjemeništu te ravnatelja Caritasa razriješeni su dr. Božidar Mrakovčić i dr. Milan Špehar.
Upraviteljem župe Jelenje imenovan je Ivan Milardović te razriješen službe župnog vikara u Viškovu. Vjekoslav Kovač razriješen je službe župnog vikara na Kozali te imenovan upraviteljem župe Svete obitelji, a Tomislav Miletić razriješen je službe župnog vikara župe sv. Terezije i imenovan upraviteljem župe sv. Romualda. Ivo Mićić razriješen službe župnika u Matuljima te imenovan župnikom župe Drivenik, a na njegovo mjesto u Matulje dolazi Kristijan Malnar, dosadašnji župni vikara župe sv. Križa na Srdočima. Zlatko Čibarić razriješen službe u župama Zlobin, Lič i Fužine te imenovan župnikom župa Dramalj i Jadranovo. Marko Kopić sa službe župnog vikara u Jelenju, preuzet će upravljanje župama Fužine, Lič i Zlobin. Upravitelj župe Vrbovsko o. Ivan Androić ove je godine imenovan župnikom iste župe. Fra Anselmo Stulić razriješen službe u župi sv. Nikole Tavelića koju preuzima fra Božidar Šustić. Dragutin Prlog razriješen je službe župnika u Driveniku. Josip Blažotić razriješen je službe župnog vikara župe BDM Karmelske i kao župni vikar odlazi na Viškovo, a mladomisnik Hrvoje Poljak imenovan je župnim vikarom župe sv. Križa.
U župama koje vode salezijanci također je došlo do promjena. Službe župnih vikara zamijenili su Don Josip Ljubić i don Vjekoslav Kanić u župama sv. Antuna Padovanskog na Kantridi i župi Marije Pomoćnice.


Post je objavljen 06.07.2012. u 15:05 sati.