Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kharisma

Marketing

Daleko od točne spoznaje,ostajemo prikovani za dno!

Ne sjećam se svih detalja, ali iz nekog razloga, ženka orla je ostavila svoje jaje u blizini kokošinjca. Jedna kokoš je prisvojila to jaje, ležala je na njemu i izlegao se mali orao. Kokoši su ga prihvatile kao pile koje malo drugačije izgleda. Život je tekao dalje i mali orao je rastao tražeći sjemenke i zrnje kao i ostale kokoši.

Jednog dana dok je, kao i obično, tražio hranu sa svojom “porodicom”, mladi orao je, visoko na nebu, ugledao veliku pticu širom raširenih krila. Bio je zapanjen i raspitao se kod starije koke: “Tko je to?”

“To je orao, kralj svih ptica.” - ogovorila je koka.

Mladi orao je upitao: “Mogu li i ja tako letjeti?”

A odgovor je bio: “Naravno da ne možeš, budalo! Mi smo kokoši, zar to ne znaš? Naša krila nisu dovoljno jaka da bi mogli tako letjeti.”

Mladi orao je shvatio, ali negdje, duboko u sebi, osjetio je snažnu potrebu da vidi svijet, da leti visoko i hrabro se otisne na moćnim vjetrovima promjene... Bio je tužan dok se pitao zašto se morao roditi kao kokoš? Zašto se nije mogao roditi kao orao i visoko letjeti?

Dok je tako razmišljao, duboko je uzdahnuo i nastavio tražiti zrnje i sjemenke.

Kakva, pouka!
Sve dok naš um i srce izlažemo samo površnim i uobičajenim aktivnostima,stvarima,ljudima i vjerujemo da je to sve od života...ne možemo napredovati kao bića i biti istinski sretni.Osjećati mir i duboko zadovoljstvo.
Bit ćemo u začaranom krugu ropstva i zablude koje nam nameće ovo plitko okruženje oko nas!!!
Zato, uzvisi se,otisni se,probudi se,pokreni se i gledaj na stvari dalje od viđenog!








Post je objavljen 06.07.2012. u 10:43 sati.