Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aquamarina

Marketing

Mama je ljuta ka pas

rimila sam dojavu. Nešto se sprema u posjet mi.

To nešto je nova, mlada obitelj sa uništavačkim namjerama. Točnije, mali demolira sve što stigne a roditeljica uopće ne trza već ga gleda sa smiješkom "vidi kako se dijete zabavlja". Stoga odlučih na dan posjete preseliti u 2 prostorije sve imalo vrijedne i osjetljive stvari i potom ih zaključati. Što je sigurno je sigurno.

Slušam dragu mi ženu od 30 i nešto kako rida preko telefona nakon posjete pošasti. Nju nitko nije upozorio, stoga je samo očistila stan, spremila kolače a drage joj i krhke predmete pustila u svom prirodnom okruženju. Kakva greška dragi gledaoci! Da skratim, kako su ušli mali nije prestao haračiti, bacati i lomiti stvari, tako da je stan poslije izgledao ko da je tuda prošao Pedro de Alvarado i mili mu konkvistadori. Šteta nemjerljiva. Kaže da je, nakon što su napokon otišli, samo sjela na pod, usred svog tog slomljenog stakla i plastike, i jednostavno počela plakati. A šta će žena...

Da pojasnim, majka terminatora je jedna od onih sa pročitanih 44 priručnika o modernom odgajanju djece gdje se uz ostala sranja tvrdi da se djetetu nikad ne smije pokazati da si ljuta nego da, ukoliko si valjda tolika sebična krava da ne možeš sakriti nezadovoljstvo nakon što je malo zlato spizdilo TV, u tim ekstremnim situacijama djetetu treba blago reći "Milo...mama je sada malo tužna" i potom nježno zatreptati očima da se dijete ne bi osjetilo povrijeđeno. Ma ajd u 3 p...... materine s tim pristupom! Mislim, koju vražju mater dobivaš s time osim sebičnog idiota koji nema poštovanja prema nikome i ničemu??? Izbjegavanje konflikata s malim? Što je s ostatkom svijeta?

Baš mi liječnica neki dan prepričava sličnu scenu i govori "Slušaj Aqua, dijete mora proći patnju, ne smije mu se sve dozvoljavati niti ga opravdavati, ono MORA osjetiti posljedice svojih djela ili nedjela, inače stvaramo ne-ljude. Da ne spominjemo zdravlje roditelja u cijeloj priči". Ali ono što takvim roditeljima nitko ne spominje je buduća desocijalizacija. Zaboga, dajte ljudi budite realni, tko će vas ponovno zvati u goste?!? I nije stvar samo u tome koliko financijski koštate ljude nego u onom osnovnom poštovanju čovjeka. Znači ti ćeš radije povrijediti mene nego uvrijediti maloga? Jer samo o tome se i radi, o egu malog hahara. Ako je tako, znaš gdje su ti vrata.

Elem, dojavilo mi i spremila sam se. Ali ukoliko to čudo dođe i počne divljati, ja sigurno neću šutjeti. Makar me okrstilo svakojakim pridjevima. To mi se ipak čini jednostavnije nego spreman paragon blok, popis inventara i podizanje tužbe za nastalu štetu. Sve zbog jedne neizgovorene rečenice "Mama je ljuta ka pas, a sad pospremi to, i briši u sobu da te ne vidim! U kazni si!". Kažnjavanje moje malenkosti zbog tuđe komocije neću trpiti. Inače ću ja napisati priručnik "1001 psovka za buduće bivše prijatelje i rodbinu".

Jer ja to zaslužujem, 99.

Post je objavljen 05.07.2012. u 12:32 sati.