Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Milanovićev protokol...

U posljednje vrijeme me samo politika može natjerati da nešto napišem. He he... naughty

Uglavnom, najnovija je vijest kako je predsjednik Vlade drastično smanjio protokol kod otvaranja razno raznih objekata. Pretpostavljam da se to odnosi na investicije koje smo zapravo mi izgradili tj. koji su plaćeni iz državne nam opustošene blagajne.

Koliko god u posljednje vrijeme pljuvala po razno raznim izjavama, zaključcima ili odlukama trenutne nam Vlade, pa i njezinog prvog čo'eka, kao i premilog mu Prvog od Drugih, ovdje se samo mogu složiti sa današnjom odlukom.

Kao prvo - silne govorancije od premijera, do lokalnih dužnosnika uvijek su bile malo to much s previše superlativa. A nisam sigurna da nam ova recesijska budućnost može donijeti išta dobroga, pa nam trenutni političari na vlasti ne mogu išta obećati. Doduše, šta te košta obećati... no to je već neka druga priča.

Drugo - škropljenje vodicom lokalnog velečasnog ili mu nadređenog mi je uvijek bilo tako - rolleyes - too much. Ja jesam vjernica, ali i dalje smatram da na nekim mjestima ne treba mješati duhovnu i svjetovnu vlast. Jer se lako omakne kontroli. Pa ne izgleda niti ozbiljno, niti religiozno. Skoro kao ona scena u "Paradi"... tko je gledao film.

Treće - krkancije koje se skoro pa uvijek svedu na pršut (šunku), lokalni sir, masline i janjetina aka odojak ili u nekim boljim opcijama - oboje - stvarno nije u redu. Jer se i te bakanalije omaknu kontroli. Doduše, ne mogu reći da sam očarana kad me na sastancima ne dočeka niti čaša vode, a kamoli suhi sendvič jer mi to sve djeluje kao totalno osiromašenje naših dobrih starih običaja i taj smo možda dio mogli skromno smanjiti, ali ne i totalno ukinuti. Pak ne radimo sa škrtim Njemcima. A neki privatnici vole glumiti gorespomenute škrte... ehhh...

Baš me zanima koje će drvlje i kamenje baciti Bozanić na promjenu plana. Hm.

Post je objavljen 04.07.2012. u 18:15 sati.