Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Velika 'čuda' u malom Međimurju



Gljivarski izlet donio je sretnom gljivaru 'kapitalac'. Radi se o kračunu, odnosno divljem šampinjonu. Čudo je u činjenici da 'klobuk' kračuna mjeri punih 35 cm.



No da g. Palfi ne bi bio sam pobrinuo se dugogodišnji član Gljivarskog društva 'Smrčak' iz Čakovca, g. Ceilinger, koji je 'uhvatio' kapitalca, ali ovog puta vrganja teškog 890 grama.
To me podsjetilo kako sam jednom davno na svom 'gruntu' sadeći između trsova paradajze iz sjemena moje punice, jedne godine ubrao paradajz/rajčicu/pomidor težine 900 grama. Kad sam ga donio u naš bife u firmi i razrezao ga na komade mirisao je cijeli prostor pravim mirisom 'domačeg paradajza'. Nažalost tada još ne bjeh bloger i ne uslikah ga za uspomenu pa vam ostaje samo da mi vjerujete na riječ.

I na kraju pitanje: tko radi najbolje dalmatinske pršute u Hrvatskoj?



Odgovor: Međimurci!
Na ovogodišnjem VII Nacionalnom sajmu pršuta u Sinju (na gostujućem terenu sretan), gdje su se deseci hrvatskih proizvođača predstavljali sa svojim najboljim pršutima, dobitnik najviše nagrade šampion kvalitete bio je Vajdin dalmatinski pršut. Za utjehu južnjacima oplemenjivanje 'šampiona' odvija se u Vajdinoj pršutani u Mirlović Zagori (kraj Drniša) i na taj način, osim pažljivog odabira sirovine i vrhunske tehnologije pripreme, bude oplemenjen i originalnom dalmatinskom burom.



Post je objavljen 01.07.2012. u 17:13 sati.