Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ameri i njihova policija

Novi biser američke policije dogodio se nedavno u New Yorku. Kako piše Carlos Miller, jedna policijska postaja je neke ljude proglasila "profesionalnim provokatorima" kojima je cilj snimati policiju kako obavljaju svoje dužnosti, sa jedinimciljem da prikažu policiju u negativnom kontekstu.

NYPD Publishes Poster of "Professional Agitators," aka Citizens who Record Cops

Naravno, ovo je samo još jedan primjer toga koliko je policiju strah da slučajno netko negdje ne zabilježi njihovo nelegalno postupanje.

ULOVI CAJU U PREKRŠAJU

Prije par godina kod nas je pokrenuta akcija "Ulovi caju u prekršaju", gdje se pozivalo građane da snime policajce ukoliko primjete da dotični krše neke postojeće propise - npr. parkiraju na zebri, zelenoj površini ili općenito da u prometu rade bilo što drugo za što bi "običan građanin" bio odmah sankcioniran novčanim kaznama.

Koliko je dotična akcija ozbiljno shvaćena pokazuje i to da su ubrzo domaće web portale preplavile fotografije policijskih vozila u očitim prekršajima.

A tu se nije radilo o tome da su "čitatelji nastojali ocrniti policiju", već su, s obzirom da se radilo o fotografijama koje su objektivno prikazivale kršenje zakona od strane samih policajaca, za taj "negativan kontekst" bili zaslužni upravo oni sami.

Post je objavljen 30.06.2012. u 06:36 sati.