Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hotel-u-zagrebu

Marketing

Palace Hotel Zagreb - Hotel Baština

Palace Hotel Zagreb jedan je od zagrebačkih hotela s četiri zvjezdice. No ono što ga izdvaja od svih ostalih zagrebačkih hotela jest činjenica da je Palace Hotel Zagreb jedini hotel u Zagrebu sa statusom Hotel Baština.

hotel zaGREBŠto to znači za posjetitelje hotela? Obzirom na uvjete koje je Palace Hotel Zagreb morao zadovoljiti kako bi dobio ovaj status, posjetiteljima je osigurano autentično iskustvo koje obuhvaća arhitekturu, hranu i uniforme osoblja.
Koji su to točno uvjeti koje je Palace Hotel Zagreb morao zadovoljiti? Prema Pravilniku Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Hotel Baština mora se nalaziti u staroj, izvornoj, tradicijskoj, povijesnoj, ruralno-urbanoj građevini i mora biti opremljen na tradicionalan način. Naglašeno je kako se status Hotel Baština ne može dobiti za replike starih građevina ili za stare građevine koje su nadograđivane. Inzistira se na autentičnosti.
Palace Hotel Zagreb potpuno zadovoljava kriterij autentičnosti građevine. Hotel je smješten u samom srcu Zagreba, u bivšoj Schlessinger palači izgrađenoj 1891. godine u secesijskom stilu. Palača je izgrađena četrdesetak godina nakon što su se Gradec i Kaptol spojili i postali Zagreb. U tom periodu trajao je priliv stanovnika iz ruralnih središta u novo-osnovani grad te je započelo širenje grada. Dio tog širenja je i izgradnja trgova s palačama južno od glavnog gradskog trga. U to vrijeme u arhitekturi je prevladavao secesijski stil, a zagrebačka secesija razvijala se najviše pod utjecajem Bečke secesije. Strossmayerov trg, na kojem se danas nalazi Palace Hotel Zagreb, tada se zvao Akademički trg.

Karakteristike secesijskog stila leže u zakrivljenim linijama, biljnim ornamentima, dekorativnim elementima, iluzijom prozirnosti, prividom bestežinskog stanja u prostoru i izraženom kosturu konstrukcije. Secesijska arhitektura inspirirana je prvenstveno prirodom. Spojimo li to s okolišem u kojem se nalazi Palace Hotel Zagreb, dobivamo savršenu atmosferu mira i zajedništva s prirodom. Svaki stanovnik Zagreba, kao i svaka osoba koja je ikada posjetila Zagreb, zna kako izgleda potez od glavnog zagrebačkog trga do Glavnog kolodvora. Zatvorite oči i prisjetite se zelenila, prekrasne secesijske arhitekture, opuštene atmosfere, zagrepčanaca koji se šeću Zrinjevcem, odmaraju na klupicama i uživaju u samom srcu Zagreba.

Zamislite samo kako se približavate zgradi u kojoj se nalazi Palace Hotel Zagreb, okružen kulturnim i prirodnim ljepotama Zagreba, i već sad možete osjetiti mir koji vas obuzima i vraća u dane kada je sve bilo jednostavnije. Na recepciji hotela vas dočekuje osoblje u autentičnim, povijesnim uniformama (još jedan od uvjeta koje je Palace Hotel Zagreb morao zadovoljiti kako bi dobio status Hotel Baština), upućuju vas u jednu od sto i osamnaest luksuznih soba, tri apartmana ili dva polu apartmana.

Palace Hotel Zagreb idealan je spoj tradicije i povijesti te najmodernijih tehnologija, obzirom da je u potpunosti opremljen kako bi zadovoljio sve potrebe poslovnih ljudi koji odsjedaju u Zagrebu. I završni uvjet kojim je Palace Hotel Zagreb ostvario uvjete i dobio status Hotel Baština, jedini takav hotel u Zagrebu, je jelovnik koji sadrži autentična, baštinska jela. Restoran Strossmayer nudi baštinski jelovnik kao i baštinska jela a la carte, a njegov glavni kuhar, Ivica Štruml, uz petnaest godina iskustva, slovi kao jedan od najboljih zagrebačkih kuhara.
Bilo da ste u Zagrebu poslovno ili kao turist, ili živite u Zagrebu i želite svoj grad osjetiti kroz jedno sasvim novo iskustvo, Palace Hotel Zagreb je mjesto gdje ćete se osjećati ugodno i uvijek mu se iznova vraćati.


Post je objavljen 29.06.2012. u 12:11 sati.