Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

SAMO ZA HRVATE Otvoren lov na 450 radnih mjesta u EU!

Europski ured za izbor osoblja raspisao je natječaj za radna mjesta na kojima traži ljude iz Hrvatske. Novi natječaj očekuje se već u rujnu, a svi zainteresirani mogli bi 'uloviti' plaću od 4.200 do 5.500 eura.

Europski ured za izbor osoblja (EPSO) raspisao je prvi natječaj za 152 Hrvata kojima nude posao u institucijama Europske unije. Vezano uz to u Zagrebu je u srijedu održan i prvi radni doručak agencije Arboreus o temi Kako se zaposliti u EU. EPSO je na svojim web stranicama objavio natječaje u kojima traži 47 pravnika lingvista, 70 prevoditelja pisanih tekstova te 35 simultanih, konferencijskih prevoditelja i to s hrvatskog govornog područja.

Andras Baneth, stručnjak za regrutiranje kandidata za posao u EU, kaže kako se već u rujnu očekuju novi natječaji za radna mjesta stotinjak administratora, dok procjenjuje da bi do kraja iduće godine EU mogla tražiti još 450 Hrvata za različite poslove.

Bitka u 9 mjeseci
Jutarnji list piše kako administratori, prevoditelji i tumači imaju plaću od 4.200 eura, dok plaća pravnika lingvista iznosi 5.500 eura. K tome zaposlenici imaju pravo na dodatke i naknade, kao što je dodatak za bračnog druga, naknada za odvojeni život, plaćeno zdravstveno osiguranje i mogućnost školovanja, a nakon 10 godina EU zaposlenici imaju pravo i na mirovinu. Tu su i druge pogodnosti poput besplatnog školovanja djeteta do 18. godine.

Selekcijski postupak je dugotrajan: preporučuju se online treninzi na kojima se rješavaju ispiti EPSO-a. Nakon objave ispita, slijede predselekcijski ispiti, a nakon toga i razgovori u Centru za procjenu. Ako i uspješno riješite testove, to ne znači da će vas primiti. Tada kreću lobiranja. Postupak traje devet mjeseci.

Danas.hr
27.06.2012.

Post je objavljen 27.06.2012. u 22:30 sati.