Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Jeftino, a takooooo zabavno!Snimio: Vanja


Već sam vam jučer pisao kako su Austrijanci majstori u ugađanju svojim građanima i to još na načine kojima se gradska kasa ne dovodi u propast (svaka nesličnost sa nekim našim domaćim gradonačelnicima nije uopće slučajna ...). Jučer spominjana biciklističko-pješačka staza uz potok Liesing na jednom svom dijelu prolazi ispod velikog raskršća autocesta Inzersdorf na jugu Beča. Gledajući iz auta, to je kaos prometnih traka, gužve, jurećih automobila i nedaleke industrijske zone i uopće ne izgleda da ispod i pored tih tona asfalta i limarije može postojati nešto drugo i drugačije ... no, postoji!

Kao prvo, uz i ispod svih silnih betonskih stupova rasle zelenje, šumica, trava (taj dio je nazvan Draschepark - vidi OVDJE za više podataka!), a pored njih teče i već spominjani potok Liesing. A uz sve to je sagrađen i mali biciklodrom sa zemljanom stazom (asfaltirana je samo početna kosina kako ju ne bi oštećivala kiša) zavojitog kružnog oblika ukupne dužine od cca 200 metara. Troškovi izgradnje: dan-dva rada bagera, asfaltiranje kosine veličine možda 100 m2, postavljanje nekoliko klupa i sprava za igranje za manju djecu te obavjesne ploče sa upozorenjem da se zabava odvija na vlastitu odgovornost i da je obavezna upotreba kaciga.

Staza je, vjerujte mi, ludo zabavna - i ne samo za djecu, već i za mene, starog konja! wink

I pitam se da li bi se takvo što moglo napraviti i kod nas ... troškovi su minimalni, a zabava maksimalna. A siguran sam da bi se našla i neka slična za druge stvari neupotrebljiva površina (možda ispod Mosta Mladosti?) ... !Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Post je objavljen 27.06.2012. u 13:11 sati.