Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novapolitika

Marketing

Referendum - vodeća tabu tema hrvatske političke stvarnosti

Jupi :

Čestit dan državnosti svima kojima je do toga stalo.

Želim podsjetiti da ta državnost ima svoju legitimnost u referendumu od 18.svibnja.1991.

Nakon tog vremena, letvica potrebnih potpisa i vremena prikupljanja tih potpisa za referendum ostala je previsoko, tako da od tada do danas imamo praktički onemogućeno referendumsko izjašnjavanje građana, a politička vrhuška Hrvatske sebe je poistovjetila s puninom države i demokracije, pa u Hrvatskoj imamo totalitarizam te političke vrhuške, kao i njihovih medijskih slugana, a koji, ni jedni ni drugi, nikako ne žele referendumsko izjašnjavanje naroda, jer bi time bilo ugroženo njihovo plaćeničko vazalstvo prema tajnim masonskim šefovima EU zone.

Iako ta današnja politička i medijska vrhuška, u svakoj prilici i potrebi opstruira referendumsko izjašnjavanje naroda, ipak, zahtjev za referendumskom narodnom demokracijom živ je i žilav, i neda se tako lako previdjeti i iskorjeniti.
Postoje dakle udruge koje tu temu nastoje izdići u javnu svijest. Vidi linkove:

UZMAH - http://www.uzmah.org/

Projekt UZMAHa - http://www.uzmah.org/projekti/

TABU TEME na Romano Sole blogu: http://blog.vecernji.hr/romano-sole

Prijatelji Europe protiv EU: http://www.protiv-eu.ch/

Ili primjerice što mi privatno pišu poznanici:

"Poznat mi je slučaj Islanda. Oni su bankama lijepo rekli na referendumu "Mi vas sanirati nećemo!", EU je pokušala izvršiti pritisak, svi se na njih obrušiše, kako im je to uopće moglo pasti na pamet!, no oni ušli u recesiju, bili malo u mraku, a sad već iz nje izašli, pretpostavljaju porast BDP-a od 6 posto. Tako se odgovorna vlast odnosi prema svojim građanima, i njihov slučaj mi je svjetlo na kraju tunela. Znači, MOŽE SE KAD SE HOĆE!


Post je objavljen 25.06.2012. u 16:10 sati.