Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

"Pomoć! Moj dečko nema dovoljno igre!"

Čitateljica P. piše:

trebalo mi je neko vrijeme da uočim gdje je tvoja adresa jer mi oko traži '@' a ne vidi ga. no evo ipak sam je našla tamo gore desno.

Radi se o nekim od opisanih elemenata anti-igre, kojih bi se ja voljela riješiti ili ih bar svesti na najmanju mjeru, jer me smetaju. ne smetaju me toliko da bi to bio razlog svađi ili prekidu, no za neke od tih stvarčica mislim da su krivo motivirane, da dečko vjeruje da radi nešto što me veseli i zato ih radi.

i sad, makar je svaka pojedina stvar doista benigna, i zapravo se ja ne tužim nešto previše i cijenim ga i volim i želim ostati s njim - mislim da ćeš ti razumjeti kad ti kažem i da uočavam erodirajuće djelovanje tih navika na naš odnos. pošto sam ih ja svjesna, i pošto su upozorenja tipa 'ne pretjeruj sa sentiš sms-ovima, ja ti baš nisam toliko romantična, ne volim ljimunadu' pomogla samo do neke manje mjere, a ne želim povrijediti partnera, što mogu učiniti?

očito je da se radi o nekoj mješavini alfe i bete, jer ima osobine obojice. da ne duljim, napravit ću jedan c/p akcija iz tvoje liste anti-igre koje sam baš češće doživjela u ovoj vezi:



- pridružuješ se njenim planovima umjesto ona tvojim
- daješ joj cvijeće, ljubavne poruke i slatke darove više nego ona tebi
- zivkaš je i šalješ joj poruke svaki čas
- kupuješ joj stvari izvan posebnih prigoda
- pjevaš hvalospjeve njenom tijelu
- ispričavaš se za sitnice koje joj se ne sviđaju
- spektakularno padaš na drama-testovima tako što se ideš opravdavati
- s radošću prihvaćaš sve njene zahtjeve
- spominješ kako ne znaš što bi kad bi te ostavila
- pitaš je za dopuštenje da promijenite pozu
- na pitanje "što ćemo raditi" odgovaraš sa "što god se tebi sviđa"

ovo stvarno ne mogu pitati neku drugu ženu, jer bi svaka graknula na mene kako sam blesava i kako mi je stvarno super... voljela bih dobiti neko nezavisno mišljenje sa strane

Eh, ovo je teška stvar - ako si čitala komentare na mom blogu, primjetila si da velika većina ljudi oba spola ima ogromnu averziju prema promjeni, pogotovo što se tiče (štetnih) navika u ljubavnom životu. Takvi čine preko pola svih komentara koje dobivam. Stoga je itekako moguće, ali ovisi i o pojedinačnom čovjeku.

Osim što bi svaka žena graknula na tebe kako si blesava i kako ti je super, dopusti da graknem i ja: ti si blesava! Zar ne znaš kako ti je super?
(Ne brini, potpuno razumijem da je to problemčić koji treba riješiti i da se se privlačnost ne može prisiliti da je ne erodiraju neke stvari (znam da je to "sitnica" ali ne bi mi pisala da te ne brine), kao što i razumijem zašto te neke stvari smetaju, samo ti napominjem da objektivno to jest super. I da bi ti od nekoga tko do kompenzira s više Alfa osobina bilo drago, a ne limunada. Ne mogu preskočiti to upozorenje da se ne prepustiš instinktima koji bi se rado utopili u Alfa ponašanju kao što se ovisnik o heroinu želi predozirati iako zna da je to loše za njega. Sad kad smo riješili...)

Promjene se mogu dogoditi iz dva smjera: njegovog i tvog. Prvo ću pokriti njegov, manje vjerojatan jer mu je trenutno super i nema razloga da se promijeni - dapače, niti ne zna da je to potrebno ili čak ni da je to uopće moguće. Zašto muškarci postaju više Alfa?
A) primjete da neke stvari privlače žene i isprobaju ih sami,
B) ogorčeni su na Beta stvari kojima su u prošlosti odbili žene koje su htjeli pa uče suprotne, i
C) jednostavno sa starenjem postaju opušteniji, manje brinu za ishode i manje se vezuju, što je samo po sebi Alfa.

Ne računaj da će se kod tvog odabranika spontano dogoditi iti jedno. Za A mu nitko nije rekao i nema poticaja da istraži. B ne smiješ dirati jer ne želiš da to nauči na tebi, a C ti se vjerojatno ne da čekati, a i nije garantirano.

Ne, koliko god ja to htio reći, rješenje nije dati mu da čita ovaj blog. To je za situaciju savršeno nebitno, tako da nam ostavlja ono što ti možeš učiniti sa svoje strane, što nije baš puno:

1. Učini stvari kojima će on postati sigurniji o vašoj budućnosti zajedno. Stalno zivkanje je blagi znak posesivnosti; spominjati "ne znam što bi bez tebe" je već veliki Jednoitis. Kada Beta podsvjesno osjeća da bi se moglo dogoditi nešto tako loše, reagira tako da se priljubi još više, što naravno djeluje odbijajuće, od čega naravno osjeća još veću potrebu izraziti naklonost na jedini način koji zna, itd.

Zato se s vatrom boriš s još vatre, a ne vodom. Podsjeti ga da si s njim i nikamo ne ideš, učini nešto isto takvo i za njega, itd. Spomeni možda da ti je drago kako je vaša veza takva da bez ikakvih poruka, darova i sitnica uvijek znate što osjećate jedno za drugo ("hint hint" ali vrlo blagi). Nemoj ga nikada "upozoravati" da želiš manje toga! To bi bilo totalno kontraproduktivno. Kad god sam u vezi osjećao makar i trunku nesigurnosti, odmah bih puno više vremena provodio pazeći na prilike da partnerici opet kažem što osjećam za nju i etc. (naravno, bio sam mudar - i.e. dovoljno Alfa - da se suzdržim od toga i čak stvorim malo distance, no većina nije takva). Stoga smanji nesigurnost u vašoj vezi i smanjit ćeš i ovo - njegovu reakciju na tu nesigurnost.

2. Nemoj ga stavljati pred drama testove. Znam da ovo nije sasvim pod bilo čijom kontrolom, ali vjerojatno neke stvari o kojima bi ponekad prigovarala nisu toliko važne. Bilo bi šteta da vas bilo kakve sitnice dovedu do neke svađe ili sukoba koji će onda metastazirati u sve pod #1.



3. Seksualne i tjelesne stvari: spomeni da ti se sviđa kada osjećaš njegovu strast ili žestinu. Ako ima neku posebnu želju u krevetu, probaj je ispuniti. Možda da mu pokažeš i onda mu kažeš "sad je tebe red? Primjeni par sitnica (onih koje se odnose na žene) odavde, mogao bi shvatiti. Zapravo, možda mu probaj suptilno dati da pročita malo tog bloga (Married Man Sex Life), mislim da je vrlo poučan i pozitivan bez pretjeranog fokusa na igru i seksualno tržište.

4. Vodstvo: najlakši dio. Samo reci da ti se sviđa kako on ima incijativu i planove za to što ćete raditi i reci mu ponekad da odete nekamo kamo se njemu sviđa. Izrazi odobravanje za to što je donijeo odluku što ćete raditi i kako je to lijepo ili originalno. Nemoj se ni za boga žaliti ako ti njegov odabir nije 100% po volji, to bi poništilo efekt. Mora dobiti sigurnost u svoje odluke. Stvoriti ovu naviku je najmanji problem od svih.

Nadam se će ovo biti od kakve pomoći. Naposljetku, žene obožavaju "pokušavati popravljati" loše momke, zašto ne bi malo popravljale i dobre? ;)

Post je objavljen 23.06.2012. u 11:18 sati.