Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maithreya

Marketing

Bela

Danas smo se trebali ići penjati na Ivanščicu, ali zbog vrućina prisutnih proteklih dana, odlučili smo ipak napraviti nešto manji izlet. U 06:00 smo se otputili prema Beli da natočimo friške izvorske vode. Budući da je voda iz vodovoda manje više zagađena, čudi me što više ljudi ne puni svoje rezerve na takvim prirodnim izvorima kao što je Bela.
Neću ureći takve izvore, ali kad ponestane vode, čini mi se da će to postai vrlo popularna mjesta. Možda čak i mjesta velike zarade. Jednom crno zlato, drugi put prozirno ili pitko zlato.

Sunce u ovo vrijeme izlazi u cca 05:00 pa se od onda već lijepo može voziti biciklom ili trčati ili što god se već poželi raditi u prirodi. Nažalost, nekako se uvijek posloži da "najljepše" vrijeme uzima i najviše žrtava. Vrućine nisu opasne samo za stare i bolesne već i za mlade ljude. Zato, puno tekućine i nazdravlje!


















Cesta koja vodi do izvora je puna leptira - očito je sad njihova sezona. Obično se vjeruje da leptiri ne žive dugo (2-3 dana), ali to je zabluda. Zavisi naravno od vrste, ali leptiri mogu živjeti u svojoj odrasloj fazi od 7 dana pa sve do godine dana!


Post je objavljen 22.06.2012. u 09:47 sati.