Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Ombla i ostale eko pizdarije...

Mrzi me kad su svi a priori protiv. Protiv hidroelektrana. Protiv termoelektrana. Protiv tvornica. Damn.

Svi bi struju, vodu, plin, bežićne superbrze veze...

A nitko ne bi smetlište. Nitko ne bi tvornicu. Nitko ne bi luku. Nitko ne bi repetitor u svojem dvorištu.....

Ne mogu komentirati studiju utjecaja na okoliš HE Ombla jer ju nisam imala prilike vidjeti. Doduše, postoje dobre i malo manje dobre studije utjecaja, pa sad ne bih o tome. nut

No, nešto drugo me ljuti - kad god treba raditi - a kad je to u žiži javnosti sigurno je da će biti odrađeno kvalitetno - onda se dignu nekih pet - šest tzv. zelenih i razjebu projekt. Dignu novinare. Dignu političare, pogotovo neke mlade nadobne koji vide svoj uzlet uz neki takav "proces". I sve ode u p.m.

Pa sad otpadne vode plutaju našom obalom Istre jer ih taman ispuste mega-brodovi i tankeri koji voze prema lukama Mestre i Trstu (apropo - do Trsta je stigao plinovod, a izgrađen je ili je taman pri kraju i terminal LPG-a, tako da nisam sigurna u budućnost Omišlja). I mi tu ništa ne možemo. A bome ni ne dobivamo pinku za dotičnu ispuštenu litru, kubik ili kako li se već plaćaju balastne vode.

Sad sam se sjetila famoznog glavnog odskočnog političkog kamena gospodične presvijetle Petir i njezinog antiprotivnog stava o deponiju otpada u bespućima Banije. Zar mislite da se u međuvremenu nešto nije negdje zadrbalo, bez pravih projekata, bez pravih sigurnosnih sustava i bez tzv. struke koja bi to pratila??

Da ne spominjemo da u dotičnoj Baniji ili Kordunu nema žive duše mlađe od 70 godina. I neće ih niti biti tako skoro.

I da se razumijemo - godinama se bavim zaštitom okoliša, ali isto tako smatram da se može postići ravnoteža između industrijalizacije, dobitka društva (ljudi rade, plaćaju porez, a bome i troše kad imaju) i zaštite okoliša u kontroliranim uvjetima u skladu sa strukom (govorili mi o građevini, strojarstvu, energetici ili nećem četvrtom) i znanstvenom zajednicom.

Amen! zubo

Post je objavljen 19.06.2012. u 19:53 sati.