Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Makako

Juroslav Batinica, dugogodišnji predsjednik jedriličarskog kluba Jugo iz Dračeve luke, inače ugledni ljekarnik u tom malom otočkom mistu, uljudno je pozdravio sve izaslanike na redovnoj godišnjoj skupštini te se u podužem izvještaju o radu osvrnuo na tešku materijalnu situaciju u klubu. Zavidni sportski rezultati, posebice osvojeno treće mjesto na Kupu svetog Florijana u klasi šljuka, rezultat su samoprijegornog rada jedriličara i članova uprave - istaknuo je predsjednik Juroslav.



No, gospodo draga, ukoliko se hitno ne pronađu stabilni uvjeti financiranja, slijedećeg ćemo ljeta, umjesto proslave jubilarne sedamdeset i treće obljetnice kluba, morati staviti ključ u bravu.
Dok su skupštinari zabrinutim izrazima lica popratili kraj Batiničinog izlaganja, za riječ se javio Zvonimir Kursan, pročelnik za sport u općini Dračeva luka.
Pozdravljam uvaženi skup ujme načelnika gospodina Mamuta i općinskog vijeća u kojom kao što znata naša stramka ima stabilnu većinu evo falabogu već četvrti mandat uzastopce i ne mislimo ga tako lako ispustit iz rukiju jel...

Ja bih se osvrnuo na izlaganje vašeg predsjednika, kojeg izguzetno cijenim još od vrimena kad mi je pomoga nabavit lijek za bolesnu babu Stanu, ali bi isto tako metnuo da je i gospodin Batinica sam odgovoran za vakvo financijsko stanje. Mi iz općine smo mu, opetovano, u nekoliko navrata sugerirali da bi bilo dobro da prominite ime kluba, znate to ime "Jugo" vuče na nika mračna vrimena jelda. Daklen, mi smo mu savitovali da ćemo jako cijeniti ako bi se klub zvao rečemo naprimjer - Vihor!

Predsjednik Batinica odslušao je pročelnikovo izlaganje klonule glave ne prozborivši ni riječi, dok je iz trećeg reda energično ustao kalafat Špire Sandalić, jedan od doajena kluba.
Gospodine Kursane - ovi naš klub se zove Jugo već sedamdeset i dvi godine i pod takvim smo imenom poznati od Palagruže do Jabuke i ne razumin kakve to veze ima s mračnim vrimenima!

Pročelnik se nije dao smesti - znate da u našoj općini najviše resursa ide na nogometni klub koji se natječe u trećoj županskijoj ljizi. Financiramo i balotaše i klub sportskih ribolovaca. Osim toga, lani je osnovan klub borilačkih vještina koji ima niz talentiranih boraca. Znate, nije lako podilit lovu. Ali, opet ću vam ponovit, ukoliko bi vi danas na skupštini prominili ime i priključili se sportskoj obitelji, iman osjećaj da bi se vaša financijska situvacija značajno popravila, razumite šta oću reć...



U redu, nevoljko je nastavio predsjednik Batinica, tko je za to da se klub od danas zove Vihor?

Ma čekajte malo - ustao je Ivo Tikvica, predsjednik disciplinske komisije - moj je dundo osnovao ovaj klub devetsto triestreće i vazda se zvao Jugo jer je opće poznato da je po jugu najljepši jedriti. Tko god je imao argolu u rukama, znat će o čemu govorim. Pustite vjetrove na miru!

Tako je - čulo se sramežljivo iz zadnjih redova.

Ljudi šta je vama - ako ćemo dobit lovu, jebe mi se kako ćemo se zvat - britko ih je srezao Šime Batinić, instalater centralnog grijanja. Ako će Mamut i Kursan odrišit kesu, šta nam znači to Jugo! Ima i drugih vitrova, ka bura, tramuntana, maeštral...

Neće nami Mamut određivat kako ćemo se zvat i kako ćemo idrit, a on sam ne zna njanci plivat. Doša je iz nike vukojebine u Dračevu luku i znamo svi kako je posta načelnik, pu! - rezolutan je bio Denis Ušljebrka, trener mlađih kategorija.

Gospodo - opet se javio predsjednik - stavljam na glasovanje, tko je za to da se klub od danas zove Vihor?

Žamor među skupštinarima prekinuo je kalafat Špire - eeeeeej, stani predsjedniče, pa da čujemo ima li još prijedloga za novo ime!
Dobro, imaš li ti kakav pametan prijedlog?
Eto, ako već ne može Jugo, jaaaa predlažen da se klub zove Makako, jer ništa bolje ni nije ni zaslužija, uostalom, Makako ima veze sa idrenjen, sami znamo da se makako okriće kako vitar puše...

Nakon Špirinog prijedloga, skupština se potpuno rasula u svađama i međusobnim optužbama.

Neki su zli jezici po Dračevoj luci kasnije spominjali da je za desetak dana sazvana nova sjednica na kojoj je nazočio samo dio izaslanika s ove prve, inkriminirane, i da se ime zaista promijenilo u Makak... pardon Vihor, a kakve li koincidencije - predsjednik Batinica ubrzo je postao savjetnik direktora komunalnog poduzeća!



Ova scena, naravno potpuno izmišljena, hmm, ček ček da se nakašljem, pala mi je na pamet dok sam na vrhu dimnjaka jedne pasikarske kuće spazio dražesnog makaka. Rijetkost ih je više vidit na našim krovovima, a to je uistinu prava šteta. Neš ti dimnjaka bez makaka!





Post je objavljen 19.06.2012. u 23:16 sati.