Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Orijentiranje po Kvarneru

Za vikend 9. i 10. lipnja orijentacijski klub Torpedo organizirao je dvije utrke, u subotu na urbanom području Marčeljeve Drage i okolnim šumicama pod nazivom Kup Rijeke i u nedjelju po šumi sa puno stijena i vrtača kod Kastva pod nazivom Trofej Torpedo. Na Marčeljevoj dragi sam pomagao u postavljanju staze i za vrijeme utrke čuvao nekoliko kontrola jer su bile vidljive.
U Marčeljevoj Dragi domaćin nam je bio teniski klub Kvarner.

Sa mjesta na kome sam čuvao kontrolne točke vidjele su se jedrilice na regati Fiumanka.


I veliki cruiser pred Opatijom.


Matija iz OK Japetić trči prema prvom mjestu u najjačoj kategoriji.


Nakon skupljanja kontrola stižem na proglašenje pobjednika. Prvo je bilo proglašenja Proljetnog Torpedo Kupa a zatim ove sprint utrke.
Po dobrom starom običaju na utrkama OK Torpeda uvijek mora padati jaka kiša, makar i na kraju natjecanja. Srećom imali smo mali paviljon.


Najboljoj juniorki iz OK Sova iz Belog Manastira u dalekoj Baranji smo rekli neka se još malo strpi na kiši jer ju nismo svi dobro fotkali.


Najbolji seniori, Vedran, Matija i Tomislav na postolju pod kišobranom.


Za organizatore utrke i čuvare kontrola stiglo je nekoliko velikih pizza iz pizzerije "Had" koje su brzo nestale.


U nedjelju okupljanje je bilo u Brninima kod Kastva a teren je bio puno teži za trčanje od Marčeljeve drage. Uprkos prognozi za kišno jutro utrka je protekla bez padalina koja bi puno otežala orijentiranje po ovakvom terenu.
Edi iz OK Japetić nalazi treću kontrolu (33) u jami u kojoj se nekada radilo vapno, a ova mjesta se lokalno zovu japnenice (vapno=japno). Bio je zadovoljan terenom ali je nešto poslije odustao od utrke zbog umora jer je dan ranije trčao teški Risnjak treking u ultra kategoriji.


Kontrola 34 bila je dosta teška za pronaći.


Zanimljive statue su se mogle vidjeti na utrci.


Medvjed ili King Kong?


Ovaj kameni zid kao da me gleda.


Sa viših dijelova teerna na utrki moglo se i ovo vidjeti.
Image and video hosting by TinyPic

U šumi se moglo naći dosta ovakvih kamenih stupova iz 1920. g. koji su označavali granicu između Italije i kraljevine Jugoslavije.


Ali i raznog cvijeća kao ova kaćunica vratiželja.


Najbrže u najmlađoj kategoriji do 12 g.


Pobjednici u najstarijoj kategoriji preko 65 g.


Na tumbićima tipičan teren na karti Kastav, cvijeće koje sam snimio u Marčeljevoj dragi i kobila sa ždrebetom na ranču kraj Kastva.Post je objavljen 18.06.2012. u 17:05 sati.