da se malo osvježite u ove vruće dane
kolač je možda malo i presočan, moglo bi se probati s izbacivanjem slatkog vrhnja u preljevu ili svega staviti po 2 dl
recept pronađen na blogu shutterbean
potrebni sastojci
za biskvit:
115 g maslaca otopljenog i ohlađenog
6 velikih jaja, odvojeni bjelanjci i žumanjci
1/2 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1 šlica šećera
1/3 šalice ribanog kokosa
1 šalica brašna
za preljev:
1 čaša slatkog vrhnja
1 limenka kokosovog mlijeka 400 ml
1 tetrapak kondenziranog mlijeka 312 ml
šećera u prahu, par žlica, prema ukusu
razno voće za posluživanje
2 čaše slatkog vrhnja za premazivanje
priprema:
pećnicu zagrijte na 180°C
bjelanjke sa soli i sodom bikarbonom izmiksajte u snijeg, dodajte žumanjak po žumanjak da se umiješa, lagano umiksajte šećer, umiješajte otopljeni maslac, nakon toga kokos, i na kraju brašno postepeno ga dodavajući
pecite 15-20 minuta, zavisi od pećnice
vrući kolač izbockajte, i prelijte sastojcima za preljev koje ste dobro promiješali
kad se ohladi, prebacite u hladnjak da odstoji 5-6 sati
za premazivanje istucite slatko vrhnje, dodajte šećera u prahu po želji, premažite kolač i poslužite ga s voćem po želji
koliko ima kolesterola u ovom kolaču neću razmišljati, vikendom griješim a voće je tu da popravi stvar :D
Post je objavljen 17.06.2012. u 11:48 sati.