Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. lipnja 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Od ropstva ispraznosti do radosti slobode

Oni koji pohađaju Gospinu školu i pozorno slušaju njezine riječi, dobro znaju da je nauk svijeta tek magla i opsjenarstvo, tuga nestalnosti i jad propadljivosti, odjeveni u pričine lažnoga sjaja kojim se hrani glad oholosti i neuspješno gasi suhoća žednih srdaca. Čovjekov bijeg od samog sebe vodi bespuću ispraznih užitaka gdje se čaše meda obvezno zalijevaju peharima gorčine, gdje nekorisna znanja i animalni porivi vode ošamućene duše u ralje zvijeri, gdje prkos prema Stvoritelju pogađa bližne, a ponajviše one iz čijeg duha izlazi jer vrjeđajući Boga, čovjek vrijeđa samoga sebe zato što je stvoren na sliku njegovu, na nepomućenu i čistu Ljubav koja nas hrani dobrotom i zasipa milosrđem. Svevišnji nam šalje Ženu koja je svijetu rodila Spasitelja da nam neprestano pokazuje na otkupiteljsko Svjetlo, da nas trgne iz letargije i omamljenosti, da rasprši mrakove i strahove, da nas dovede do rajskih vrata, da nas suobliči Sinu koji je Bog i čovjek, da nas uvede u otajstvo svetosti, da da nas izvuče iz gliba stranputica i istrgne iz pipaka zavodnika od početka, oca propasti i neprijatelja čovjekova. Zna Gospa da se umnožavaju sotonini sljedbenici, da svijetom vladaju oni koji su mu prodali dušu i koji će zajedno s demonima završiti u paklenom grotlu, ali je boli lakovjernost malenih i zavedenih, koje prevariše slatkorječiva obećanja i s puta istine odvedoše krivotvorine žive svjetlosti. U buci laži koja nemilosrdno melje glas savjesti, koja se oglušuje na krik zdravog razuma, bodre nas i hrabre Marijine riječi, pozivajući djecu da ustraju i istini, da se olako i brzopleto ne zalijeću pod kotače zahuktale lokomotive koja mrvi sve pred sobom, a iza sebe, prema rubu brzdana, vuče prepune vagone mlakih i zavedenih. Nemiran je duh propasti, nasrtljiv i nepredvidiv, nervozan jer mu istječe vrijeme pa zato želi što više duše povući za sobom. Izokreće Božje djelo i ljepotu stvorenoga, iz skladišta vadi zaboravljena poganska vjerovanja, umnožava lažne proroke i širi strahove, potkopava nadu i negirajući Božju objavu, trabunja o budućnosti koja će pripasti klanu odabranih. Sve jače nas, oko umornih srdaca, stišće bodljikavim obručom, a onima koji mu se poklone obećava blago zemaljsko i vlast nad porobljenim i iscijeđenim životima malenih i vjernih, koji se, unatoč sve jačim i nemilosrdnijim razapinjanjima, još uvijek drže Božjih zapovijedi.




Na one koje ne uspije zavesti, knez svijeta će primjeniti silu. Onima koji se ne priklone porocima, bit će oduzeta sloboda govora i mišljenja, bit će podvrgnuti lažnim osudama i progonjeni iz vlastitog doma. Zahuktala se sila koja je već prigrabila gotovo svu moć i ovladala bogatstvom kugle zemaljske, zaposjela medije, razorila kulturu i zarobila tašta srca političara. Ušuljala se u estradu i profesionalni šport, potkupljujući propadljive zvijezde velikim sumama novaca za koje je netko drugi svojim mukotrpnim radom prolijevao teški znoj. Eto, pred nama je skoro Europsko nogometno prvenstvo pa možemo očekivati namještaljke i nemoralne ponude, pune alkohola i droge, lascivnih scena i srcedrapateljskih melodrama, kako od onih koji aktivno sudjeluju u zabavama, tako i od onih koji sve prate iz gledališta. Dobro pripremljenom promidžbom povlače se za nos očarane mase, potpiruju se nacionalni osjećaji i cvjeta manipulacija s onima koji će tek kad se probude uvidjeti da su na igrama uzaludno protračili dragocjeno vrijeme i unaprijed potrošili još nazarađeni novac. A onima pored malih ekrana ostat će tek okus gorčine pomiješan s krhotinama iznevjerene nade. Jer poslije svega ulazimo u stvarnost u kojoj nam se kao bumerang vraćaju neposvršeni poslovi i neriješeni problemi. A narodi su već odavno izmiješani i izdrobljeni, države se raspadaju i gube suverenitet, a timove zemalja natjecateljica uglavnom predstavljaju igrači što se sjatiše iz bijeloga svijeta. Eto, bitno je da se igra i banči, pa poslije jedne zabave slijedi druga, treća i tako u nedogled. Glavno je da se zanesemo, da pobjegnemo iz vlastite kože i da zaboravimo tko smo, odakle smo došli i kamo idemo.
Gospa nam govori da je nju Sin izabrao po spasenjeskoj ljubavi i Duhu Svetom, a ona, zajedno s njim izabire nas da bismo bili apostoli Božje volje i njegove neizmjerne ljubavi, da bismo, gledajući stvarnost, pronicali u istinu i po njoj živjeli u odricanju i dobroti te tako primjerom obogatili siromašne duše te ih vratili u Majčino naručje. Hoćemo li biti ikomu uzor, ako se i sami priklonimo buci svijeta, ako prihvatimo igračke što nam ih nudi knez propasti? Iz zaroljeništva iluzija možemo se izvući samo molitvom, jednostavnošću življenja, gosteći se Kruhom nebeskim, čvrsto se držeći za križ Gospodinov. A kada posrnemo, čekaju nas raskriljene ruke Isusovih službenika da bi nam u svetoj ispovijedi, vlašću što je dobiše od Krista, otpuštali grijehe. Jer samo nam Spasitelj po Duhu Svetom može obnoviti snagu, protjerati strahove i ojačati nas u vjeri koja i brda premješta. Hvala Ti Isuse!



Post je objavljen 02.06.2012. u 15:04 sati.