Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Butan – snowman trek 2011 – listopad

Snowman trek je jedan od najzahtjevnijih i najzanimljivijih trekinga na svijetu. Na dužini od otprilike 360 kilometara više se puta prelaze prijevoji iznad 5000 metara. Dopire se u jedan od najzabačenijih dijelova Himalaja, gdje je tradicionalna kultura nepromijenjena i snažna. Put je zbog vremenskih uvjeta i zatvorenosti prijevoja pod snijegom, moguć samo u listopadu. Hoda se oko 25 dana.

Butan za razliku od susjednog Nepala provodi drugačiju politiku turizma (low volume – high value). Svaki stranac za boravak u zemlji mora platiti 200 dolara dnevno. Zbog toga je boravak u Butanu iznimno skup, ali masovni turizam nije uništio kulturne vrijednosti. Pored toga morat ćemo organizirati i prijenos cijele logistike pa će troškovi ekspedicije otprilike iznositi 50 000 kn po članu.

U organizaciji ekspedicije pomažu nam najsposobniji Butanci s kojima su nas povezali djelatnici National Geographic Expedition programa u Washingtonu 2009.

Nakon ekspedicije provesti ćemo i nekoliko dana u upoznavanju sa kulturnim bogatstvima i raskošnim festivalima Butana.

Svi članovi KEK-a zainteresirani za sudjelovanje na ekspediciji „Snowman trek“, morati će proći provjeru fizičke i psihičke spremnosti. Ona će se održati u ljeto 2011 godine na Velebitu. Tko ne uspije proći rutu Zavižan – Paklenica u pet dana neće moći sudjelovati u ekspediciji „Snowman trek“.

Post je objavljen 15.06.2012. u 23:40 sati.