Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvitez

Marketing

Rothschild, Rockefeller i Soros u tajnosti vladaju Hrvatskom i Crnom Gorom pomoću marioneta?

Photobucket

Hrvatska je potpisivanjem ugovora u pristupanju EU postala vrlo atraktivna destinacija za kontroverzne investitore, a sve je jasnije kako uskoro počinje prodaja prirodnih bogatstava.

Svi se već godinama pitamo tko zapravo upravlja Hrvatskom, no sve je jasnije da “dežurni” investitori dolaze na naše područje. Nekidan smo vidjeli kako su Rothschild i Rockefeller udruženi u novoj kompaniji RIT CP, a onda je odjednom zagrebačka Ingra dobila tajanstvenog naručitelja iz inozemstva. Ovo im je već drugi naručitelj kojeg taje zbog “naravi projekta koji se izvodi i statusa investitora”. Ingra je inače najpoznatija po izgradnji ZG Arene u konzorciju s Trigranitom, tvrtkom čiji je direktor Nathaniel Rothschild, a vlasnik je navodno Sándor Demján.

Kada pogledamo međusobno bogatstvo posve je jasno tko je pravi vlasnik. Predsjednik nadzornog odbora Ingre je Stjepan Mesić, glavom i bradom, koji povlači političke veze, a najistaknutiji član je pak Davor Štern koji je, pogađate, direktor Trigranita u Zagrebu. Uz sve to je i predsjednik nadzornog odbora Ine. Kada uvidimo da je stranim korporacijama iznimno bitno vlasništvo nad kompanijom u građevinskom sektoru, a s druge strane sve je povezano s naftom i mađarskim Molom (gdje je Soros investitor, a Rothschild ima više svojih “intimusa” na ključnim pozicijama) onda nam je dolazak Shella u BIH možda i interesantniji (pošto su nedavno sklopili ugovor o višegodišnjem ekskluzivnom pravu na potragu za naftnim izvorima). Je li tajanstveni naručitelj možda RIT CP, i radi li se možda o turističkoj destinaciji u Crnoj Gori?

Ukoliko je Ingra zapravo kontrolirana od strane Rothschilda onda je još interesantnija činjenica da održavaju termo i hidroelektrane u Iraku ili autocestu na Kosovu. Blizak suradnik Rothschilda, jedan od glavnih svjetskih kladioničara na krize i kreator famoznog “javnog mijenja” George Soros (György Schwartz) također sve češće ulazi u pore hrvatskog društva. Nakon Helsinškog odbora, Otvorenog društva i Rekoma Soros sve više radi na integraciji određenih naroda na određene prostore (s Josipovićem, kojem je poslao pismo, trenutno radi na ojačavanju statusa Roma u Hrvatskoj) dok s druge strane u Crnoj Gori i Kosovu raznim think-thank grupama oslabljuje srpski status.

To je prepoznao i Rothschild koji je svojim investicijskim fondovima i agencijama za nekretnine već kupio jedan poveći broj priobalnih nekretnina te je Crnu Goru pretvorio u svoju oazu. U Crnoj Gori je Trigranit otkupio Arsenal iz Tivta , pa OTP banci (vlasnik Crnogorske komercijalne banke) grade financijske centre u suradnji s NLB grupom (Montenegro banka) i Societe Generale (Podgorička banka). Kao zaslugu za “dobar posao” Milo Đukanović je postao direktor u crnogorskom Trigranitu.

Dežurni skeptici će reći – sve je to normalno jer ljudi žele ojačavati investicije. No zašto Soros gotovo sav vlastiti novac namijenjen za investicije koristi za oblikovanje javnog mijenja, propagandu i novinske naslove? I onda nakon što ljudi, u strahu zbog krize koju promoviraju mediji, odjednom povlače novce iz banaka i slabe potrošnju, a Soros dobiva milijarde u okladama na tržištu kapitala?

A s druge strane, Rothschild i Rockefeller kupuju priobalje i banke po jeftinim cijenama te brojnim političarima plaćaju magisterije i doktorate? Željko Rohatinski pak sluša što se događa i dodatno usmjerava situaciju, Žarko Puhovski utječe na “mainstream” establishment i razmišljanje, Igor Oppenheim preko Ingre gradi najjaču tvrtku u regiji, a Davor Štern je osoba za kontakt – zlobnici bi rekli da su sva četvorica igrom slučaja židovi Hazari, a Štern je čak i Mađar poput Sorosa. Zar se tako što ne naziva zavjerom? Možda je sve slučajno, a možda prethodno stvaranje povoljne situacije u tajnosti ipak nije zavjera nego nešto normalno…

http://razotkrivanje.net/?p=4250

Post je objavljen 15.06.2012. u 21:54 sati.