Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edhunter

Marketing

Dream Control Pt. 1: Silent Lucidity

Završava još jedan dan, prazan kao dah željan svježeg zraka. Isti kao i onaj iza njega, završit će poput nezapisanih misli negdje u ropotarnici povijesti. Još jedna nova riječ u poglavlju traganja za nepoznatim. Kontrola. Čovjekova potreba za kontroliranjem je toliko velika da se čak osjeća bolje kada ima iluziju prividne kontrole stvari oko sebe.

Night Falls
As darkness reappears
The madness and the fears close
behind them


Nalazim se u problemu jer ne mogu zaboraviti nešto što nikad nisam vidio. Čudno, jer čeka me još toliko toga što trebam zaboraviti. Snove ne mogu nikako upamtiti, a neka sjećanja želim izbrisati iz postojanja. To je paradoksalno kao i količina sjene koju svjetlost u životu stvori. Ne osjećam da vrijeme uopće prolazi, zapravo, osjećam se kao da sam u stanju nesvjesti prema događajima koji su nekim spletom okolnosti namjenjeni da mi prodiru u život. Zvuk panike, prigušen, kao da je zaronjen u vodu. Nemir kojem svjedočim gubi svrhu u meni. Čovjek potroši čitav životni vijek slušajući priče o čudima, bez pokušaja da definira događaj koji bi se uopće mogao kvalificirati čudom. Ima li uopće mjesta za izmišljene termine kao što su pesimizam i optimizam u svijetu koji je tako inertan prema nama? Možda baš tu leži naša tendencija da tražimo kontrolu, jer budimo realni, kontrole nema.

Hush now...


Uostalom, ako je sve ovo stvarno, onda smo svjedoci najvećem traćenju resursa u povijesti univerzuma. Ali pokazatelji stvarnosti su realni koliko i stvarnost sama. Poput boli koja se rađa u našem umu, ona je vješt trik ukazivanja da nešto postoji, iako je sama bol posve fiktivna. Kako pronaći referentnu točku kada je ljudski um sposoban zavarati sam sebe i projicirati bilo što. Jer ja...

...mislim zato što postojim zato što mislim zato što postojim zato što mislim zato što postojim zato što...

[Visualize your dream]
[Record it in the present tense]
[Put it into a permanent form]
[If you persist in your efforts]
[You can achieve dream control]


Sposobni smo sanjati tu teško dosanjanu kontrolu, svojom lucidnošću upoznavati nove dimenzije našeg uma. Ali svaka od tih slika je iluzija, poput kontrole, poput ...nas?


Post je objavljen 14.06.2012. u 10:26 sati.