Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imperialweekly

Marketing

ZA RAZLIKU OD SRBIJANSKE FILIJALE O.T.O.-a KOJA, IZGLEDA, NIJE MEDJUNARODNO PRIZNATA, HRVATSKI NACIONALNI O.T.O. JEST PRIZNAT DILJEM SVIJETA, JER PRIZNAJE FRATERA HYMENAEUSA BETU ZA KALIFA I VRSITELJA FUNKCIJE O.H.O. !?

Priredio: hrvatska Ognjen MRAK hrvatska

O.T.O. - Ordo Templi Orientis, smatra se, potječe od Viteškog reda Templara osnovanog 1119. godine za vrijeme krizarskih ratova. Ovdje je rijec o jednoj od najznacajnijih i najpoznatijih gnostickih ezoterijskih organizacija. Neznalice i neprosvijeceni je svrstavaju u sotonisticke kultove, ili pak smatraju O.T.O. crno magijskim kultom, sto, jasno, ne odgovara istini.

O.T.O. je zasnovan na ucenju Alexandera Edwarda Crowleya, engleskog književnika, okultiste, Maga, britanskog obavjestajca, planinara, jednog od najboljih svjetskih sah-majstora i Astrologa, poznatijeg po imenu Aleister Crowley.Takodjer je razvidno kako pripadnici O.T.O. sebe smatraju nastavljacima tradicije, ucenja i djelovanja povjesnih Vitezova Templara, kako je u uvodu vec receno. Viteski red Templara se procuo po junastvu u obrani Kristovog groba kao i mnogobrojnih katolickih i drugih krscanskih hodocasnika.Templari su se borili protiv barbarskih i nekrscanskih plemena i duboko su vjerovali u Mariju Magdalenu i Isusa Krista.To je neosporni dio povjesti Vitezova Templara kao i cinjenica da ih je 1312. godine Papa Clement V. zabranio, a prethodno ih je, zajedno s francuskim kraljem Filipom takozvanim "Lijepim" pokusao eliminirati, no, nisu uspjeli u toj nakani. Vitezovi Templari su nestali sa cuvenom velikom Templarskom flotom iz luke La Rochelle i to uz pomoc Engleza i Skota, te dalje nastavili put Kanade i danasnjih SAD, te su se reorganizirali i djeluju i dan danas, a kako znamo i to, Papa ih je rehabilitirao i ispricao im se zbog gresaka pape Clementa V.-og.



Naslovnica knjige Tajni agent 666 koju je napisao Richard B. Spence, a na kojoj je i slika Aleistera Crowleya.

Prema drugoj verziji (onoj koju zagovaraju mnogi pripadnici O.T.O. Reda), jos su arhive Rimskog Carstva zabiljezile da Isus Krist nije bio bogocovjek, vec vodja pokreta otpora protiv Rimske Imperije. Takodjer, Isus nije bio Josipov sin iz Nazareta, nego sin Jude Galilejskog. Spisi koji su svjedocili o tome, pokusani su biti unisteni za vrijeme vladavine cara Konstantina. Ovu su istinu znali i Zidovi, ali su i ti spisi unistavani i tijekom visegodisnjeg progona Zidova. To su znali i Katari, te su prenijeli ta saznanja Vitazovima Templarima koji su se nakon toga odmakli od Papstva i poceli su vjerovati u jednog Boga i krscanskog i zidovskog i islamskog.Tako (po nekim OTO-vcima) dolazi do zabrane delovanja Templara od Pape Clementa V.

PRAVA ISTINA O VITEZOVIMA TEMPLARIMA

Zvanicna kao i crkvena povijest kaze da su Vitezovi Templari u velikom broju bili visoko nagradjivani za svoju misiju. Kada je potreba za ratovanjem prestala, kupili su od engleskog kralja Ricarda Lavljeg srca (koji je takodjer bio Templar, op.a.) otok Cipar (koji je danas u britanskom Commonwealthu i clan je EU, te na kojem takodjer i dan danas ima organizacija Vitezova Templara, op.a.) ali se mnogi Templari krajem XIII. stoljeca povlace u unutrasnjost Europe. Uglavnom casnici i vojnici, ali i visokoosvijesteni duhovnjaci, te i oni osrednjeg obrazovanja, Vitezovi Templari padaju pod utjecaj razlicitih heretika i mnogi od njih se okrecu Ezoteriji. Zato ih je Papa Clement V., smatraju neki - i pokusao zabraniti. Medjutim, istina je ipak mnogo drukcija.
Istina je da Vitezovi Templari nisu bili prva sveta vojska koja je postojala u proslosti. Istina je, da se opet potvrdjuje cinjenica da je sve krscansko ukradeno iz dosta ranijih religija. Jedna od nepoznatih cinjenica je postojanje takve vojske u Grckoj. Primjerice, Paladini su bili vojska Marsa, Rimskog Boga rata. Vitezovi Templari i ostali krizari su bili ljudi koji su zaista vjerovali u krscanstvo i krenuli u rat da bi ga branili. No stvari se nisu razvijale kako se krscanska crkva nadala. Godine 1307., na petak 13.-ti, francuski kralj Philippe le Bel u dogovoru sa Papom Clementom V.-im (inace, kralj kralj Philippe le Bel je bio veliki duznik Vitezovima Templarima, dugovao im je posudjeni novac, op.a.) dao je nalog za uhicenje vise od 1000 viteza Templara. Optuzba je bila i vise nego stereotipna, hereza. Hereza je bila najcesci nacin ubijanja bez pravoga razloga. Pokusaj kralja Philippe-a i tadasnjeg Pape da Sveta vojska zavrsi i vise nego nesveto, u plamenu vatre kao i tzv. vjestice, naravno, nije uspio u potpunosti. Iako je Veliki Mestar reda, Jacques De Molay, bio spaljen, vecina Templara se je spasila preko Engleske i Skotske, a mnogi su dosli i u Ameriku, te u Kanadu. Poznata velika Templarska flota je misteriozno nestala iz francuske luke La Rochelle. Gdje je otisla? U Englesku i u Skotsku, najprije, potom put Kanade i Amerike. Blago Templarsko i vecina vitezova je ipak uspjela izbjeci smrt, jer od onih stradalih (oko 1000 u Francuskoj), Templara je po Europi i svijetu bilo mnogo vise. Templari prelaze u gusare (Templarska zastava je crno-bijela sa crvenim krizem, a gusarska zastava je takodjer crna s bijelom lubanjom i bijelim kostima ukrizenima, sto neodoljivo asocira na to da su kod gusarskih organizacija prste debelo imali Vitezovi Templari, a sve je financirao Engleski kraljevski dvor, sto danas potvrdjuju i povjesnicari, op.a.).
No, itko tko ima imalo mozga bi se zapitao kako Papa moze pokusati unistiti svoju svetu vojsku?

"Povijest uvijek pisu pobjednici, ali uvijek im nesto promakne." Znakovi Templarske velike moci se mogu naci posvuda.
Coat of arms, u Londonu (grb svjetske metropole - Londona) gdje Zmaj drzi Templarski stit, se ne moze povezati na bilo koji nacin sa krscanstvom. U krscanstvu obicno Zmaj biva ubijen od strane nekog krscanskog heroja. Ovdje Zmaj stoji pobjedonosno. S druge strane i zastava Engleske (Crveni kriz na bijeloj zastavi) neodoljivo podsjeca na - TEMPLARSKI KRIZ.



London Coat of Arms

1649-1660. za vrijeme Olivera Cromwella uvode se Templarske oznake na nacionalnom grbu Engleske. Oliver Cromwell uvodi mnoge reforme i ukida apsolutnu vlast kralja i kraljice i uvodi republiku (Commonwealth), a kao uspomena na to i danas su sve nekadasnje i sadasnje britanske krunske kolonije organizirane u Commonwealth of Nations, a poglavar im je britanska Kraljica, Njezino Velicanstvo Elizabeth II., zasad. Nadalje, kasnije Cromwella samoga sumnjice za to da je Templarski veliki Mestar.
Oboje i katari i Templari, jedini koji su primali zene u svoje redove (Templari u svoj Red primaju zene i dan danas, i za razliku od Katara, obnovljeni su i masovno djeluju u svijetu, takodjer i u Republici Hrvatskoj, op.a.) su bili (poglavito Katari, jer su Templari bili bolje organizirani i jaci od papskih snaga, op.a.) masovno ubijani do istrebljenja. Crkva je i u to vrijeme znala za vaznost zene.
Dvije osobe jasu jednoga konja. Za ovo se tvrdilo da oznacava siromastvo viteza Templara koji su se zakleli na skromnost. Templari su mozda krenuli siromasni, no vratili se vrlo, vrlo bogati. Zasto i kako? Dobili su nesto vrijednije od novca i zlata. Dobili su znanje. Jedan od Templarskih simbola je bio i Baphomet.

Prica o Templarima:

Red je ustrojio Hugh de Payens godine 1118. godine. Naime, red je dao obecanje na celibat, odricanje i vjernost krscanskoj crkvi i krenio kopati pod zidine Hrama Solomonovog u potragu za nestalim artefaktima. U pocetku, Templara je bilo 9 ili po nekim izvorima 11. Pod zidinama hrama nisu nasli samo zlato i artefakte, nego i mnogo starih spisa koji su ukljucivali stara znanja. U to vrijeme, po cijeloj Europi nicu crkve. Templari se naglo obogacuju i red se siri na stotine tisuca clanova koji se masovno organiziraju po cijeloj Europi. Red postaje jaci cak i od vladara, a vladari su nerijetko uzimali i posudjen novac od Templara. Templari su, to je i akademski povjesno dokazano, prvi organizatori onoga sto danas zovemo suvremeno bankarsko poslovanje. Ovo je, naravno, zasmetalo svima.



Ono sto smeta krscanskoj crkvi, biva istrebljeno. Ali, na zalsot Crkve, to je bio samo bezuspjesni pokusaj. Templari su odavno obnovljeni i djeluju i dalje kao NEOVISNI REDOVI, no s Crkvom imaju uredjene odnose danas i, ironicno, u Savezu su. Naime, Crkva je trebala pristati na Savez, jer su Templari (ima ih u NATO-u, medju Masonima, u OUN, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, u U.S.A. i dugdje po svijetu i jako su dobro organizirani i - naoruzani, opa.a) danas mnogo jaci od Crkve, a sam Papa je nedavno priznao da je Crkva bila u krivu glede Templara u povijesti i ispricao se je Templarima za to - javno.
Moje misljenje je, da je Templarski red u spisima zapravo saznao istinu o krscanskoj crkvi. Templari zato i jesu cesto postovjeceni sa sotonistima. Drugacije i sama crkva ne bi dobila opravdanje za neuspjesni pokusaj njihova istrebljenja. Oni su saznali istinu o starim Bogovima i koristili se sa mocima da bi dobili moc i bogatstvo.
Zasto netko ne bi imao pravo na bogatstvo ako ima znanje? Naravno, to ne bi odgovaralo krscanskoj crkvi jer bi unistila njihov elitizam koji dopusta samo crkvi moc i bogatstvo. Templari su bilo optuzeni za, opet moram dodati, stereotipne zlocine.
Sodomiju, stovanje Djavla, herezu itd. Kruzile su i razne price oko reda ukljucujuci bizarne inicijacijske rituale. Muceni, Templari u Francuskoj (ali ne drugdje, jer su se uspjeli reorganizirati, op.a) su priznavali gotovo sve. Odricanje Krista, pljuvanje i uriniranje po raspelu, spolno opcenje sa Demonima, sudjelovanje u kojekakvim perverzijama i obozavanje Bafometa. Pod prisilom, covjek prizna bilo sto. Templari su, misljenja sam, bili vrlo razumni ljudi. Kada su saznali istinu, okrenuli su leda crkvenim lazima. Zbog ovoga su bili kaznjeni smrcu, mnogi od njih, poglavito u Francuskoj. Neka uspomena na poginule Templare od strane Crkve ostane neokaljana. Oni su samo jos jedne zrtve krscanske crkve, kao i sami katari. Istina je vrlo jednostavna i uvijek treba upotrijebiti zdrav razum. Odgovor na pitanje koje sam gore naveo vrlo jednostavan:
Zasto bi ondasnji Papa zajedno s francuskim kraljem pokusao pobiti svoju svetu vojsku?
Jedostavno, jer je francuski kralj Filip bio veliki duznik Templarima i jer je tadasnji Papa izgubio kontrolu nad njima. Dakle, Sveta Templarska vojska Vise nije bila njegova. A nije ni danas! I uvijek je, pa i danas - bila i ostala - NEOVISNA od Pape. Vjernicka DA, ali neovisna od Pape ili bilo kojeg vjerskog poglavara. U tome i lezi moc uspjeha Vitezova Templara.



GNOZA KAO SUSTINA CIVILIZACIJE I NJEN NAJVISI DOMET

Pet stoljeca kasnije teozofi, antropozofi, rozenkrojceri i masoni iniciraju stvaranje novovjekovnog Reda istocnih Templara (hramovnika) zvanih O.T.O. - ORDO TEMPLI ORIENTIS, a Aleister Crowley reorganizira Red i u njega uvodi svojevrsne Magicke inicijacije. Tumaceci ovakav razvoj dogadjaja pred kraj XIX. stoljeca, masonski krugovi, a samim tim i rozenkrojcerski i teozofski, smatrali su da je jos prije sest stoljeca propustena prilika da se bar Europa, ako ne cijelo covjecanstvo udruzi oko jedne religije. To po njima moze uraditi samo jedna bogata i hrabra elita. Ti krugovi ponovo iniciraju O.T.O. i ukljucuju ga u svoje piramidalno ustrojstvo, a na politickom planu cine sve da razbiju tradicionalne religije, te unificiraju nacije, kosmopolitizirajuci ih.Takodje se nude da "prizemlje" i stave u stranu razjedinjene crkve kao najbolje cuvare narodnog sjecanja.
Dogadjalo se tako da pojedinci budu clanovi Teozofskog drustva, Drustva Rozenkrojcera i Zlatne zore pa na kraju i O.T.O. Jedan od takvih je i Aleister Crowley, za jedne - najvece ime Zapadnog hermetizma i uopce okultizma a za druge, one neprosvijecene bezjake, cisti sotonist, odnosno "otac savremenog sotonizma".
.
Osnivach modernog O.T.O. je Carl Kellner (1850-1905), bogati austrijski industrijalac i Mason viskog stupnja. Osnivanje se dogodilo 1895. godine. Ubrzo je Kellner umro, a naslijedio ga je Theodor Reuss, koji 1876. godine postaje Masonom. Rijec je o anglo-njemackom tantristickom okultistu, anarhistu, pjevacu, novinaru i pruskom (njemackom) spijunu i promotoru zenskih sirokih sloboda. Vrlo aktivan, uspjeva uspostaviti unifikaciju Masonskih rituala, da bi malo zatim u njih integrirao i rituale O.T.O.. Godine 1912. dogodio se povjesni susret Theodora Reussa sa Aleisterom Crowleyem, na kojem Crowley biva iniciran u visoki stupanj O.T.O. i u okviru istog, Aleister Crowley biva tada proglasen za "Kralja Britanije i Irske". Potom se Reuss odrice titule poglavara O.T.O.-a i impresioniran Crowleyem, postavlja ga 1922. za poglavara Reda O.T.O. Crowley u O.T.O. unosi svoju doktrinu proisteklu iz njegovih osobnih radova prakse i iskustava. Preuredio je rituale Reda, te je takodjer preformulirao ciljeve i misiju Reda proglasivsi O.T.O. "Misionarskom organizacijom Novog Eona" ciji je zadatak sacuvati sustinu civilizacije, njene najvise domete, a to su upravo dometi gnostike i okultizma koji "pravilno vode stazom vise istine". Aleister Crowley publicira veci broj knjiga, ali za njega je najznacajnija "Knjiga zakona" (LIBER AL VEL LEGIS) iz 1904. godine koju mu je direktno izdiktirao AIWASS, duh svemirske inteligencije koji je govorio kroz Crowleyevu zenu. On osniva na desetine loza u SAD-u i Kanadi. Umire 1947 godine u bolnici u Hestingsu, Velika Britanija.

Na njegovo mesto dolazi opet Nijemac, visokopozicionirani Mason, Karl Johannes Germer i sve do 1962 ostaje na celu reda. Njega potom nasljedjuje Amerikanac Grady Louis McMurtry, a.k.a. Caliph Hymenaeus Alpha 777, svojevremeno veliki covjek od visokog poverenja Aleistera Crowley-a. Tako Caliph Hymenaeus Alpha 777 ovlasten od samog Crowleya (koji je vec bio mrtav) 1970. godine objavljuje "Crowley/Herris THOTH Tarot" karte koje trebaju biti u pomoci Magicarima u prizivanju energije "Novog Eona" tj. vremena Aquariusa.Takodjer, Caliph Hymenaeus Alpha 777 pusta 1983. godine u javnost "Svete knjige Theleme". Misija koju je odredio Crowley, a kojem je slogan "Cini sto Ti je volja, nek' ti to bude jedini zakon!", buja tijekom 70-tih i 80-tih. godina proslog stoljeca. Osnivaju se kampovi i oaze (sto su pored loza vrste formacijskog organizivanja u O.T.O.) diljem Europe i svijeta, tiskaju se publikacije, casopisi, a "Knjiga zakona" biva u rangu bestselera preplavivsi svjetsko izdavacko trziste.
Dakle, kada je McMurtry postao svijestan kritičnog stanja u koje je Red zapao nakon Germerove smrti, bio je natjeran da se pozove na svoje dokumente koje je dobio od Crowleya za slučaj hitne autorizacije. 1969. godine preživjeli O.T.O. članovi iz Germerovog i Crowleyovog doba bili su pozvani da se pridruže McMurtryju kako bi ponovo uspostavli regularne aktivnosti O.T.O. U to vrijeme bilo je manje od tucet preživjelih članova O.T.O. u Sjedinjenim Državama. 28. XII 1971.e.v. u državi California registrirano je Udruženje Ordo Templi Orientis (Ordo Templi Orientis Association) kao vid legalnog entiteta O.T.O. Ovo udruženje uključilo je članove Agape Lože br.2 iz Crowleyevog i Germerovog vremena. Grady McMurtry je aktivirao svoja pisma s punomoćima i preuzeo titulu "Kalif O.T.O.", koja je navedena u Crowleyevim pismima McMurtryju iz 1940-tih godina proslog stoljeca.



1977. godine McMurtry je održao O.T.O. inicijacije u svojoj kući u Berkleyju, California, i tu pokrenuo grupu. O.T.O. je bio inkorporiran u zakone države California 26. ožujka 1979.e.v. Oni koji su pismeno mogli dokazati da su O.T.O. članovi, kao i oni za koje se znalo da su članovi od ranije, bili su obaviješteni o stvaranju ove korporacije i ostavljen im je izvjestan vremenski period da pismeno potvrde želju da nastave članstvo u skladu sa običajem kojeg je ranije uspostavio Karl Germer. Ova korporacija je postala oslobođena Federalnog poreza kao religiozni entitet 1982. u skladu sa IRS CODE 501 (c)3.

Marcelo Motta je učinio još jedan pokušaj preuzimanja uprave nad O.T.O. pod imenom "Društvo Ordo Templi Orientis" (Society Ordo Templi Orientis). Gospodin Motta je tijekom niza godina bio osobni student Karla Germera. Nakon Germerove smrti, Motta je formirao grupu u svojoj domovini Brazilu. Motta je u početku priznavao Kennetha Granta kao vođu O.T.O., ali odustao je od tog priznanja kada je saznao da je Germer Granta bio izbacio iz Reda. Motta je konačno došao u Sjedinjene Države da zahtjeva pravo na Crowleyev copyright. Najprije je tužio Samuel Weiser Inc., izdavača mnogih Crowleyevih djela, radi uzurpiranja copyrighta i zaštitnih obilježja; smatrajući da je on jedini predstavnik Crowleyevog O.T.O. Ovaj slučaj je riješen u Weiserovu korist na U.S. Okružnom Sudu u Maineu. Sud je smatrao da Mottine tvrdnje o O.T.O. ne prolaze test legalne utemeljenosti. Tijekom procesa u Maineu, O.T.O. pod McMurtryjem dao je Motti poziv za proces koji će se održati u 9-tom Federalnom Okružnom Sudu u San Franciscou. San Francisco slučaj završen je 1985., i Motta je ponovo izgubio. Sud je priznao da je O.T.O. pod McMurtryjem nastavak O.T.O. Aleistera Crowleya i da je isključivi vlasnik imena, zaštitnih znakova, copyrighta i drugih dobara O.T.O. Potvrđeno je da je McMurtry O.H.O. Reda O.T.O. unutar Sjedinjenih Država. Odlukom 9-tog Okružnog Suda O.T.O. pod McMurtryjem je priznat kao legalni entitet baziran na članstvu. Na ovu odluku uložena je žalba, koja je prihvaćena. Grady McMurtry umro je 12. srpnja 1985., nakon prvobitne odluke 9-tog Okružnog Suda, ali procesom žalbe ustanovljeno je da O.T.O. može nastaviti kao korporacija.

Dva mjeseca nakon McMurtryjeve smrti održani su izbori, sa prisutnim svim članovima O.T.O. koji su imali pravo glasa. Frater Hymenaeus Beta izabran je za Kalifa i vršitelja funkcije O.H.O. Reda O.T.O. u rujnu 1985. Hymenaeus Beta (William Breeze) nastavio je svoju službu do današnjeg dana.



Frater Perdurabo (Aleister Crowley)



Frater Hymenaeus Beta (William Breeze)


PERDURABO I DIJALOZI

Sto se tice "duhovnog vodje" Reda O.T.O.-a, Aleistera Crowley-a, rodjen je u Leamington Spa, 12. listopada 1875. godine u Jorkshireu u Engleskoj. Rodio se u obitelji koja je pripadala kršćanskoj sekti Plymouth bratstva, ali još kao mlad udaljio se od religijskih uvjerenja svojih roditelja. Godine 1896. upisao se na Trinity College u Cambridgeu, gdje je počeo čitati alkemijske, mistične i magijske tekstove. Svoju prvu poemu "Aceldama" objavljuje 1898. godine, napušta Cambridge i susreće Juliana L. Bakera koji ga upoznaje s hermetičkim redom Zlatne zore. Crowley ulazi u Red i uzima ime Perdurabo (lat. izdržat ću).
Kontakt sa Zlatnom zorom za Crowleya je predstavljao prvo upoznavanje s organiziranom, ritualnom magijom. U osnovi Zlatne zore krila se Kabala. Međutim, pored Kabale, sadržavala je i učenje o Tarotu, Astrologiji, Alkemiji, proricanju, ali i o filozofskom stavu prema magiji i ritualima.
Godine 1899. Crowley se sprijateljuje sa S. L. Mathersom. Kasnije među njima dolazi do nepremostivih nesuglasica i oni se razilaze, pri čemu Crowley odlazi u O.T.O. Postoje priče da je između Mathersa i Crowleya došlo do magijskog sukoba te su neki optuživali Crowleya za Mathersovu smrt od gripe, vjerujući da su tu umiješane crnomagijske sile. Iste godine kada je upoznao Mathersa, Crowley kupuje kuću na obalama Loch Nessa i izvodi Abra-Melin operaciju gdje, navodno, Mathersu salje u san 99 demona na celu s Princom Belzebubom.



Crowley se 1900. po prvi put sukobljava s Redom, te biva izbačen iz bratstva te iste godine odlazi u Meksiko. Slijedeće godine piše "Tannhausera", nastavlja s čarolijama i iskušava enokijansku magiju. Razvija ritual samoinicijacije i traži titulu "Adeptus Maior". Nakon toga završit će na Ceylonu gdje prakticira yogu pod budnom prismotrom svog bivšeg učitelja u Zlatnoj zori Allana Benneta, koji je u međuvremenu postao budistički svećenik. Nakon Ceylona, pa sve do 1902. godine, luta Indijom i Burmom.
U London se vraća 1903. godine i utemeljuje svoju izdavačku kuću. Iste godine ženi se sestrom Geralda Kellyja, Rose, za koju se navodno naknadno ustanovilo da je vidovnjakinja. Zatim ponovno putuje svijetom; Pariz, Napulj, Kairo i Indija samo su mu usputne stanice. Na povratku vraća se u Kairo kako bi završio "The Sword of Song", "The Argonauts" i "The Book of Goetia of Solomon the King".
Godine 1904. napisao je "Knjigu zakona" koju mu je navodno izdiktirao neki entiet imenom Aiwass, koji se pojavio nakon prizivanja egipatskog boga Hora.
Prvo će mu dijete, kćer Lola Zaza umrijeti od tifusa u Rangoonu u Indiji za vrijeme jednog od njegovih putovanja i o njenoj smrti saznat će tek nakon povratka u SAD.
Godine 1908. pješači kroz Španjolsku i Maroko zajedno s pjesnikom-ljubavnikom Victorom von Neuburgom, na temelju čega će napisati "Viziju i glas". U razdoblju 1909.-1913. objavljuje prvih deset dijelova "The Equinox". Razvodi se od Rose Kelly zbog njezina alkoholizma, i dobiva titulu "Majstora hrama". Uto počinje vjerovati da je reinkarnacija Eliphasa Levija, te da je u prethodnim životima bio okultist iz 18. stoljeća grof Cagliostro i papa Aleksandar VI.
Godine 1912. učlanjuje se u O.T.O. i postaje poglavnik britanskog ogranka, a 1913. objavljuje "Knjigu laži".
Pred početak Prvog svjetskog rata, Crowley se preselio u SAD, gdje traži titulu Magus, propovjednika novog eona. Godine 1916. nastanjuje se u New Hampshireu, a 1919. godine, objavljuje "The Blue Eqiunox", III, 1. Zatim odlazi u Italiju, gdje osniva Hram sex-a, a odakle je kasnije protjeran od talijanskih fasistickih vlasti. Nakon mnogo priča o crnomagijaštvu i nekoliko smrti, među kojima je bila i smrt druge Crowleyeve kćeri, Pouppe koju je imao s tzv. Skrletnom ženom, Leah Hirsig. To je vrijeme kada je već posve ovisan o heroinu i kokainu.
Iz Italije odlazi u Tunis i završava "Ispovijedi". Dvije godine kasnije, na poziv Heinricha Trankera iz Thuringena u Njemačkoj, postaje međunarodni šef O.T.O.-a.



Između 1926.-1928. godine poduzima niz putovanja kroz Francusku, Njemačku i sjevernu Afriku. Sve više propada, kako fizički tako i financijski, a reputacija "najopakijeg čovjeka na svijetu", kako su ga mnogi zvali, prati ga na svakom koraku.
Iz Francuske ga istjeruju 1929. godine, a iste godine izlazi mu knjiga "Magija u teoriji i praksi". Ponovno se ženi, a između 1930. i 1934. luta Njemačkom i Portugalom. Godine 1935. doživljava potpuni slom i bankrot. U vremenu 1936.-1938. boravi u Njemačkoj gdje upoznaje Aldousa Huxleyja.
Gopdine 1937. objavio je "The Equinox of the Gods", a knjiga "The Book of Thoth" zajedno s THOTH Tarot kartama, koje je pod njegovim vodstvom dizajnirala Frieda Harris, bit će objavljena 1944. godine. Crowley umire tri godine iza toga, 1. prosinca 1947. godine u Hestingsu, Engleska, od infekcije respiratornih organa.

Neki mu pripisuju titulu "oca modernog sotonizma", koji mu deklarirani sotonisti opovrgavaju, neki ga smatraju najvećim Magom modernog doba, drugi notornim kriminalcem i ovisnikom, treći luđakom (odnosi se na one koji su ljubomorni na lik i djelo Aleistera Crowleya), a najbliže istini je da je bio reorganizator Zapadnog Hermetizma kojeg je doveo u red i kao takav je izabran medju sto naj Britanaca.

Sljedbenici O.T.O. Reda smatraju da Aleisteru Crowleyju - novom covjeku ("covjeku Novog Eona") ili "Ere Vodenjaka" nude najvisu istinu. Naime po njima sve dosadasnje religije "Starog Eona" ili "Ere Ribe" bazirale su svoja ucenja na ciklusu izlaska i zalaska Sunca propovjedajuci tako smrt i uskrsnuce ili reinkarnaciju. Medjutim, napretkom znanosti saznalo se da Sunce u stvari stoji a da se Zemlja okrece te se tako sama izlaze svjetlosti tj. svojom sjenkom stvara mrak. Visa istina kroz propovjedi i rituale O.T.O. stavlja covjeka u polozaj Sunca. U primanju Solarne svijesti je tajna primanja vise Istine. Duh kozmicke inteligencije "AIWASS", tj. Crowlyjev andjeo cuvar priziva se ritualima, cime prizivatelj dobija spoznaju i svoju sustinsku i zvjezdanu prirodu. Tako dolazimo i do pentagrama jednog od simbola OTO-a.



Pripadnici O.T.O. sebe smatraju druzinom snaznih i obavjestenih izabranika spasitelja covjecanstva u "Novom Eonu". Oni sebe neskriveno smatraju gnosticima i to okultnim gnosticima. Oni veruju da je novi planetarni zakon onaj sto je "AIWASS" izdiktirao kroz zenu od Crowley-a. Tako sljedbenici ovladavanjem kosmickom inteligencijom spoznaju Bozijeg providjenja - THELEMA. Magiku pripadnici O.T.O. smatraju povjesnim izvoristem iz koga se vremenom razvija znanost (tumace je kao sposobnost analize pojava) i umetnost (sinteza i sposobnost prilagodjavanja vanjskih faktora covjeku). Vrijeme "Novog Eona " je pocelo kada je "AIWASS" izdiktirao Crowley-u "Knjigu zakona" 8,9 i 10.-og travnja 1904. godine u Kairu.
Osnovni cilj rituala O.T.O. jest postizanje nivoa svijesti koji omogucuje korespodenciju i stapanje sa kozmickom inteligencijom kako sljedbenici to kazu: mikrokozmos s makrokozmosom. O.T.O. ritual se sastoji iz pripremne faze, zatim faze ciscenja ili tjeranja, ritual zavjeta, ritual priziva, misu i pricest, moguce inicijacije, ritual stapanja sa Aiwass-om kao kuluminaciju i na kraju kao zavrsna faza prakticira se "dozvola za odlazak".



Inace, sjediste O.T.O. Reda za cijeli svijet je u New Yorku (U.S.A.). Sto se bivse Jugoslavije tice, 70-tih i 80-tih godina proslog stoljeca su kampovi i oaze osnivane u Mariboru, Ljubljani, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Sarajevu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Vrscu,Trsteniku i Skoplju. Pocetkom 90-tih godina proslog stoljeca, beogradska izdavacka kuca "Ezoterija" izdaje prijevode Crowlyjevih knjiga na srpski jezik, ali se i u neovisnoj od Jugoslavije (koja je tada u opcem raspadu, op.a.) Republici Hrvatskoj (koja se odvaja iz raspadajuce Jugoslavije i biva medjunarodno priznata drzava od svijeta i UN-a 1992. godne, te nakon oslobodilacke operacije "Oluja", od strane HV i MUPRH biva oslobodjena od jugosrbijanskocetnicke okupacije jednog svog dijela, op.a.) tiskaju Crowlejeva djela Magika I, Magika II, Astrologick, Liber Al Vel Legis, Knjiga THOTH-a i druge Crowleyeve knjige na hrvatskom knjizevnom jeziku. Neki kampovi O.T.O.-a danas postoje u Novom Sadu, Vrscu, Subotici..., a navodno u Vrscu djeluje i Oaza O.T.O.-a, no, koliko mi je poznato, srbijanska filijala O.T.O.-a medjunarodno nije priznata jer ne ispunjava uslove o broju clanova i nivou tih clanova, a i sami su poprilicno razjedinjeni i mnogi od njih osporavaju Fratera Hymenaeus Beta za Kalifa i vršitelja funkcije O.H.O. , pa stoga nije ni cudno sto nisu medjunarodno priznati.
Hrvatski nacionalni O.T.O. je medjunarodno priznat, egzistira, prvotno pod O.T.O. lozom Mirrach, koja se kasnije reorganizira u O.T.O. Lozu Perun, da bi neki od clanova hrvatskog dijela O.T.O.-a presli u nedavno osnovanu Univerzalnu gnosticku crkvu (EGnU) koja je dio organizacije koju u svijetu vodi T. Allan Greenfield, takdjer bivsi pripadnik O.T.O.
Sukladno tome, ovdje cu priloziti "DIJALOG-e" koji su nedavno (svibanj 2012.) vodili dvojica pripadnika O.T.O.-a u Hrvatskoj (podaci poznati redakciji Imperial-a, op.a.) kojima s razlogom necu navoditi imena. Razjasnjenja radi, to je i bio razlog da su oboje pristali oko objave doticnih "Dijaloga":

DIJALOZI - Je li EGC bila Crowlyjeva sala?

OSOBA A: propisi oko vjera su sad mnogo kompliciraniji, treba veći broj osoba, da udruga bude aktivna 5 ili 7 godina itd.
OSOBA B: U pravu si, ali to tek dolazi u obzir za 5 godina. A za Crkvu treba najmanje 500 ljudi, a to se moze skupiti u 5 godina. To znam.
OSOBA A: O.T.O. (pravovjerni) se bori da bude Crkva već niz godina, ali to će teško ići jer se uvijek može napraviti prigovor da Sveta knjiga zapovijeda netoleranciju, hahahaha.
OSOBA B: Ma gle, ne kazem da to nece ici tesko.
OSOBA A: "neka Marija raščetvorena bude.... ",itd, itd.
OSOBA B: Bas tako, hehehe. Ali, ovdje je teziste sad na Udruzi, a onda s vremenom i polako. Na kraju krajeva, vrijeme radi za nas. A Marijice i Marije ionako zajedno s onim "oslijepljenim Muhamedom" idu u ropotarnicu sve vise i vise. Meni je poznato da O.T.O. pokusava, ali mi cemo im pomoci na sporedni nacin organiziravsi se kao Udruga i onda se samo s njima povezemo, jer organizacija dakle, uz lozu O.T.O. u HR, dakle i EGC ce postojati. Gle, planirat cemo kad se organiziramo, a sve ide ka tome da hocemo. Cak i THOTH Tarot kaze da cemo uspjeti. Naravno, otpora ce biti, ali - uspijevamo.





OSOBA A: u međuvremenu je došlo do previranja u pravovjernom O.T.O.-u tu.
OSOBA B: Ma u O.T.O.-u su uvijek peviranja.
OSOBA A: Nešto manje od pola članstva je prešlo u heretički koji slijede Allana Greenfielda, tako da je osnovana EGnU.
OSOBA B: No daj, mi sad pojasni detaljnije sto je i tko je pravovjerni, a tko hereticki, jer u Hrvata je sve hereticno i pravovjerno u istom mahu kao i kod Srba, ahahahahaha.
OSOBA A: Ecclesia gnostica universalis sa apostolskim i biskupskim naslijeđem.
OSOBA B: Za EGnU znam. Ali se ponasaju kao moja nevista kak ti velika katolkinja a na svakom kantunu to pobija, dakle, tajnoviti su previse. A gdje je u svemu tome Blazekovic?
OSOBA A: Ranko Blažeković je u nekoj vrsti mirovine, on je sad u razredu Pustinjaka, pa zato i posrće pravovjerni O.T.O.
OSOBA B: Pa dobro, tko ravna lozom Mirrach?
OSOBA A: Rasforimirana je i nastala je u Zagrebu nova (pravovjerna) loža, Perun pod upravom Marka Štefana Poljaka.
OSOBA B: Perun? Kad?
OSOBA A: Prošle godine, a Greenfieldovci su osnovali svoju lozu.
OSOBA B: OK, a ovi Perunovci, sto je tocno s njima?
OSOBA A: Perun je nastavak starog Mirraha i EGC, a loza Aum Devi je po Alanu Greenfieldu, EGnU.
OSOBA B: Dakle, koliko sam shvatio, "Viljuskari" , pardoncek, "Perun-ovci" su odlutali u Slavjane, cim stuju slavenskog boga Peruna. Pitam se sto tu ima O.T.O.? Nego, zasto su u EGnu izbgjegli rijec Catholica u nazivlju? Pa ne bi nitko nista zamjerao (mislim od strane svijeta), a nasi ko' nasi.
OSOBA A: Zato što nisu katolici, vec su free communion i naglasak nije na EGC misi od Crowleya, nego na tome da se stalno pronalaze novi rituali i istražuje, novi rituali i metode za postizanje Gnoze.
OSOBA B: Catholicos znaci SVEOPCI i nema to veze s aktualnim Katolicima. Meni je Alec (Sir A.C.) ipak plafon, makar od novina i novih stvari ne treba bjezati. No dobro, dakle, koliko vidim u RH je sto se O.T.O.-a tice sve po starom, a doticni je, kazes - U PENZIJI.
OSOBA A: Znam, ali to i jeste problem.
OSOBA B: Ja problem ne vidim.
OSOBA A: EGC nastoji promovirati EGC misu kao ritual pogodan za svakog Thelemita, sveopći ritual, to nije moguće, šta ako netko hoće raditi misu u kojoj je muškarac na oltaru? To je u EGC nemoguće.
OSOBA B: Zasto bi bilo nemoguce?



OSOBA A: Zato što EGC promovira EGC misu kao kanonski ritual. U posljednje vrijeme je kalif Breeze rekao da se ne smije mijenjati NIŠTA, ni broj koraka do oltara, ništa. Postoji cijela skolastička rasprava o tome da li svećenik radi polukorak kad prilazi svećenici ili puni korak. I što to znači?
OSOBA B: Uz duzno postovanje Kalifa Breeze-a, meni je ipak Sir Alec (A.C.) na 1. mjestu, pa makar i iz drugih dimenzija. I to znaci, da mi je Kalifov kalifat zadnja rupa na svirali. Kao i Crowley-u, vjerojatno. :D
OSOBA A: Naravno. Zato je EGnU politika ova: neka se on igra kalifata i EGC, a mi imamo EGnU i sve 5. Pa ko se želi igrati Telemitskih katolika i Pape, neka se učlani i plaća članarinu da bi dobijajo uputstva o broju koraka do oltara. Ima svakakvih ljudi, pa nekom valjda i to paše. EGnU je konfederacija, svako tijelo je država za sebe, a to je u skladu sa "Knjigom zakona". Kralj kralju ne propisuje pravila.
OSOBA B: Pitanje nagradno je: Tko ce biti O.T.O., a tko EGnU Papa svjetski? :D
OSOBA A: U EGnU se tko hoće može proglasiti papom.
OSOBA B: Pa ima li kandidata?
OSOBA A: U EGnU je congresional iliuminism, tj. svatko već jeste papa. EGnU je neautoritarna organizacija, što se tiče Kalifata, Breeze je papa. To mu je i priznao engleski sud u zadnjem suđenju, da može koristiti brandove O.T.O. i EGC po dosjelosti, tj. da nema formalno pravo na njih, ali ima po dosjelosti jer ima tisuće sljedbenika koji te brandove koriste od 1974. godine, a suđenje je bilo u povodu izdavača koji je stavio lamene O.T.O. i EGC na knjigu u kojoj sprda O.T.O. i rekao da kako ionako niko nema pravo na njih, da ih on može upotrijebiti ovako. Sud je rekao da ne može jer se time vrijeđaju prava ljudi koji ih koriste 40 godina, iako nemaju nikakav ugovor koji mogu pokazati.
OSOBA B: A Perunovci priznaju Breeze-a?
OSOBA A: Da, oni su njegovi članovi, oni su tijelo Kalifata i dakle priznaju Breezea kao poglavara OTO a samim tim i EGC, ali ako me pitaš EGC je jedna šala jer on nema apostoslko naslijeđe, a EGnU ima. EGC je vrlo kompleksna Crowleyeva šala koju su ljudi krivo shvatili.
OSOBA B: Nego, po cemu EGnU ima apostolsko znacenje?
OSOBA A: Po francuskim libertinskim crkvama, koje naslijeđuje. Glavni dio članstva EGnU je whatsoever na istočnoj obali Sjedinjenih Americkih Drzava.
OSOBA B: Da, znam da USA prednjace kad je O.T.O. i EGC u pitanju, pa i onda kad se radi o EGnU. Nego, iskreno, meni je Perun loza presmijesna s glagoljanjem i O.T.O.-om, makar ne treba podcjenjivati nikoga. Ahahahaha: http://www.youtube.com/watch?v=wBKG7dNcXO8
OSOBA A: LOL
OSOBA B: Pa zar nije divan?
OSOBA A: Nisam ga nikad sreo u realnosti.
OSOBA B: Pa evo, sad ga imas, ahahaha.
OSOBA A: Ali sam ga zamišljao prema slikama kad je bio mlađi.
OSOBA B: Da. Iskreno, apsolutno si u pravu, jer i ja sve vise vidim da se Crowley poigrava sa svima s kojima moze i to s ovog i s drugih svjetova, jer da nije tomu tako, ne bi bila situacija ovakva kakva jest u O.T.O.-u. Nego, u Magyarország O.T.O. uopce ne postoji. Vjerovao ili ne. Odlucio sam pomoci ga osnovati ovdje. Razmisljam o imenu Loze. A neke Magjare koji otvaraju THOTH Tarot i koji se jako zanimaju za O.T.O., poznajem, pa bi im pomogao da osnuju O.T.O. u Magjarskoj.
OSOBA A: Pa javi se ravno Allanu Greenfieldu. https://www.facebook.com/allengreenfield
Neka ti da svoj charter i to je to. Ovo mu je profesionalini, biskupski profil: https://www.facebook.com/allengreenfieldauthor OSOBA B: Hmm. A sto ce reci barba Breeze?
OSOBA A: lol, da osnuješ breezijevski OTO, trebo' bi se naplaćat i naplaćat članarina i ostaloga.
OSOBA B: Nego, nije li logicnije se obratiti O.T.O.-u Njemacke ili Britanije za osnivanje loze u Magjarskoj, obzirom da je Europa u igri. Arizona i New York su ipak predaleko, a Greenfield i Breeze se meni cine kao dvije zavadjene babe u muskim tijelima. Ovo je samo moje misljenje, odluku jos nisam konacnu donio.
OSOBA A: Ali to ti je to: njemački OTO je Breezijev, tocnije, ono što je od njega preostalo. Za vrijeme McMurtryja njemački je OTO imao dvadesetak loža, sad ima 5-6, ako i toliko, a u Velikoj Britaniji imaš Breezijev OTO i imaš Greenfielda, i neke male organizacije OTO.
OSOBA B: U Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske postoji O.T.O.Grand Lodge of Great Britain and Northern Ireland. To nije neka mala organizacija, nego krovna organizacija O.T.O.-a u Velikoj Britaniji. Nego, hoces reci da bi Mr Greenfield dao meni charter za Hungary?



OSOBA A: Pa ne vidim zašto ne bi, za EGnU, naravno, kongresni iluminizam i to. Pogledaj malo njegov Web Site: http://www.egnu.org/ .
OSOBA B: To sam vec vidio, odavno.
OSOBA A: On ti je stalno na netu, tako da, ako mu pošalješ msg na neki od ova 2 profila, odmah će ti odgovoriti, pa popričajte.
OSOBA B: Nije problem popricati, ionako pricam s mnogima, nego, svi su mi pomalo smijesni i cini mi se kako i Greenfield i Brezze tjeraju vodu na svoj mlin, a svi se pomalo udaljavaju od ucenja Sir A.C. koje mene iskljucivo i samo interesira. Nego, iskreno, je li se kaj radi u EGnU u Hrvatskoj ili...?
OSOBA A: Greenfield je tu dosta hladan. Ljudi koji su se posvađali sa Breezeijem su obično organizirali svoje O.T.O.-e, a Greenfield je naprosto osnovao EGnU i daleko vam lijepa kuća.
OSOBA B: Ma da, ali je meni to bjezanje od izvora.
OSOBA A: Zašto? Pa to sve, EGC, O.T.O. ...
OSOBA B: Sto zasto?
OSOBA A: To je sve zajebancija od A.C., to su njegoe šale.
OSOBA B: Zivio Sir A.C. :D
OSOBA A: Naprosto smisliš svoju šalu.
OSOBA B: Smislio sam je vec.
OSOBA A: A šta će ti to koristiti? Pa to su slova, mrtva slova na papiru.
OSOBA B: I EGnU su slova, kaj nisu?
OSOBA A: Da ali iza njih neki ljudi nešto rade.
OSOBA B: Francuski libertinci? Hm.
OSOBA A: Održavaju se rituali i koješta, postoji i naslijeđe. Samom uporabom slova O.T.O. ništa se ne garantira, samo se privlače luđaci.
OSOBA B: Gle, francuski libertinizam mi nikako ne moze proci mimo Sir A.C. A ludjaka ima svugdje. Osim toga, O.T.O. se priznaje u svijetu itekako. A balkanski ludjaci su mi poznati. No, tvoju odluku o EGnU postujem jer djeluje razumna, ali kao sto rekoh: francuski libertinizam mi nikako ne moze proci mimo Sir A.C. Nego, znaju li se Breeze i Grienfield osobno? Je li ti poznato?
OSOBA A: Greenfield je 30 godina bio član O.T.O. Breeze ga je izbacio jer je objavio 2 knjige o vanzemaljcima i Thememi: "Secret Rituals of Man in Black" i još jednu. Reko' mu je da je O.T.O. i ovako na glasu kao neozbiljna organizacija i da ne može sad vanzemaljci.
OSOBA B: SOBA B: Greenfield kuzi stvari, a Breeze je dogmat mislim, kao i Ratzinger. A cini mi se od svih najpametniji onaj nas koji je, po Tebi, isao u neku vrstu penzije, u ATU IX, ahahaha.
OSOBA A: Pa da, on je vidio šta je to i reko' ajd' bok. " - Kraj "Dijaloga".

U medjuvremenu, u Republici Hrvatskoj je, kako saznajemo, u tijeku registriranje Gnosticke katolicke crkve koja ima za cilj, izmedju ostalog, dovesti u red situaciju u O.T.O. Redovima, kampovima i oazama u RH i sire. Na prvi pogled - nemoguca misija, ali, kao sto je jednom rekao agent 007 James Bond u jednom filmu: 'Never say never'. Zelimo im svu srecu.


Post je objavljen 13.06.2012. u 12:05 sati.