Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Buhtlice s parmezanom

Evo da vam ne prisjedne do kraja juha od graška.
Za ove kuglice sam recept obećala još u prvom postu. Uvijek ih radim uz Čobanac, umjesto kruha.
Inače se u orginalu zovu kuglice od parmezana, ali meni nikad ne ispadnu kao kuglice pa čemu dramiti, promjenila sam im ime zubo
Recept je iz nekog časopisa, mislim Studia, izrezala moja mama prije 20- ak godina. Tad je sve recepte uredno izrezivala i spremala u korice neke bilježnice živeći u uvjerenju da će to sve jednog dana prepisati...
Toplo ih preporučam. Jednostavne su za napraviti, a parmezan im daje poseban okus.
Potrebno vam je:
3 dcl mlakog mlijeka
2 dcl mlake vode
5 žlica otopljenog maslaca ili margarina
300 g mekog brašna
500 g oštrog brašna
1 svježi kvasac
sol
malo šećer
1 vrećica parmezana
topljeni margarin za pleh
Postupak je sasvim uobičajen kao i kod svih drugih dizanih tijesta. Možete kvasac rastopiti s manjim dijelom mlijeka, malo brašna i šećera, pustiti da se digne pa raditi tijesto iz preostalih sastojaka. Ili, ako vam se žuri, kao što se meni prošli put žurilo izradite sve sastojke odmah.
Dodajte 2/3 vrećice parmezana u tijesto. Pazite da vam otopljeni maslac/ margarin ne bude vruć, dobro sve izradite i pustite da se udupla. Tijesto kratko premijesite, režite na jednake komade, od njih napravite kuglice. Svaku još dodatno malo premažite maslacem da se međusobno ne polijepe i složite u pleh.
Na kraju ih pospite ostatkom parmezana.
Pecite na 200°C dok ne porumene. Čačkalicom provjerite jesu li gotove.

I to je sva mudrost cerek

Photobucket

Post je objavljen 04.07.2012. u 23:22 sati.