Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Uz proslavu 25 godina zbora Navještenje iz Velike Gorice

O ovome zboru bi se mogle počet pisat knjige.
Sa web portala Duhovna scena o ovom zboru prenosim
Zbor “Navještenje” je prvi zbor mladih u Velikoj Gorici koji već dugi niz godina okuplja mlade iz župi Navještenja Blažene Djevice Marije i šire. Inicijativa se javila prije desetak godina kada je u župi Navještenja BDM, po kojoj je zbor i dobio ime, vlč. Ljubomir Vuković, sadašnji župnik u Kravarskom, okupio mlade čiji je zadatak bio pjevati na župskim svetim misama. U tim prvim danima zbor je pjevao na misama u kapeli sv. Lovre u Velikoj Gorici, a zbog nedostatka župne dvorane, prve su se probe održavale u stanu gitarista Igora Fiolića.
Oko zbora je tako nastala zajednica koja do dan danas okuplja mlade iz sve tri župe Velike Gorice, a i mnogo šire. U sadašnjoj postavi zbor broji dvadesetak članova. Zbor je mješoviti i okuplja uglavnom studente i srednjoškolce koji uživaju u pjevanju popularne duhovne glazbe.

Na glazbenom repertoaru zbora “Navještenje” nalaze se uglavnom autorske pjesme koje su nastale tokom niza godina rada, ali isto tako i duhovne pjesme koje pjevaju drugi zborovi mladih u župama širom Zagreba.
Zbor je po prvi puta nastupio na festivalu duhovne glazbe “Uskrsfest“ 1998. godine sa pjesmom «Samo Tebi vjerujem», a već je iduće godine na istom fesivalu sa pjesmom «Daj da budem slobodan» osvojio peto mjesto. Već niz godina “Navještenje” nastupa na tradicionalnom božićnom koncertu u crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu, a svake godine u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije održava vlastiti božićni koncert.
Osim na ovakvim koncertima, mladi iz zbora pjevaju i na misama, seminarima, vjenčanjima i različitim događanjima diljem Zagreba i okolice.

Pod vodstvom Emilija Kutleše zbor je 1994. godine izdao svoj prvi album, kompilaciju hrvatskih božićnih pjesama. Nakon mnogo vremena stvaranja vlastitih pjesama, uz veliku inspiraciju koju im je davao Duh sveti, krenulo se u snimanje autorskog albuma. Album je izašao pod nazivom "Ti si tu", u krajem 2004. godine.
25. godina zbor će poslavit koncertom u istoimenoj crkvi u Velikoj Gorici u subotu 9. lipnja 2012. u 20 sati.
Kako je CD 'Ti si Tu' rasprodan, izdat će se novo izdanje koje će se moći nabavit iza koncerta.

Post je objavljen 06.06.2012. u 21:36 sati.