Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Sahra i drugi opasni ljudi

Na wiwo.de su se suočili kako je netko napomenuo dvoje najopasnijih ljudi trenutno ne samo u Njemačkoj nego i šire, Thilo Sarrazin i Sahra Wagenknecht. Sarazzin, bankar, socijaldemokrat, gonič robova, ukratko Linić, svojim istupom protiv njemačke blagonaklone politike prema useljenicima blago rečeno uzvitlao je duhove, prodao knjigu, postao toliko poznat da je udarna vijest ako negdje uspije kebab dobiti za pojesti i Sahra Wagenknecht, sasvim drukčija političarka i ekonomistica, žena u naponu snage i najboljim godinama.
Sarazzin nije uopće ni pokušavao osporiti Sahrino ekonomsko znanje i postavke koje bi šokirale naše velike stručnjake, da bi se spašavale npr. Grčka i Španjolska potrebno je između ostalog brzo povećati plaće u Njemačkoj, sva "pomoć" Grčkoj, Španjolskoj pa ak hoćete i ostalim europskim kolonijama poput balkanskih država ide nezajažljivom financijskom sektoru, to se i Sarrazin složio, oboje su u jednostavnim primjerima za puk ismijali dominantni europski neoliberalni koncept.
Nakon što sam pročitao sučeljavanje nakon dužeg vremena sam gledao teve i vidim tragikomičnu farsu pred gledateljima dobrano ispranih mozgova, Vilim Ribić, sindikalist kojeg jako dobro znam iz prošlih vremena i ne cijenim previše, apsolutno je nadmoćan nemoćnoj socijaldemokratskoj vladajućoj eliti. Prva asocijacijacija mi je bilo nešto što sam davno napisao, jebem ti vrijeme kad su Rolling Stones postali najbolji rock sastav, svi ostali su se ugasili.
p.s.
Sad nešto ozbiljno, jučer je izašla iz tiska knjiga Sahre Wagenknecht "Freiheit statt Kapitalismus", elektronsko izdanje mi možete donirati na nachtfresser@gmail.com, hvala, ja ću uzvratiti prevođenjem nekih originalnih ideja,
u vrijeme kad se većina nas našla u točci kad nemaju više puno za izgubiti, vrijeme je za nove ljude.
p.p.s.
Fotke nemaju veze s tekstom, osobni zapisi dana koji prolaze...









Post je objavljen 06.06.2012. u 07:57 sati.