Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Kuda na odmor: Animatorsko ljeto

U Domu sv. Martina u Malom Lošinju
Započele prijave za animatorsko ljeto.

I ove godine u Domu sv. Martina u Malom Lošinju održava se animatorsko ljeto. Po dvoje mladih iz župa Zagrebačke nadbiskupije tijekom tjedan dana prolaze zanimljiv program koji želi na mladima razumljiv i prihvatljiv način prenijeti vrijednosti duhovnog života, crkvenog zajedništva te važnost timskog rada.

Mladi animatori će ove godine u Malom Lošinju razmišljati o temama slobode, savjesti i odgovornosti, a pred mlade će se kao uzor postaviti bl. Alojzije Stepinac. Uz bogate kateheze i zanimljive radionice, mlade očekuje i poneko iznenađenje.

Pozivamo župnike da prijave svoje mlade do 18. lipnja putem e-maila: mladi@zg-nadbiskupija.hr ili telefona 4894 866. Podaci potrebni za prijavu su: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa i broj mobitela. Mladi koji sudjeluju u programu animatorskog ljeta moraju biti stariji od 18 godina te se u župi isticati svojom zauzetošću u pastoralu mladih. Troškove boravka u Domu sv. Martina snosi župa, a mladi sami plaćaju troškove puta u iznosu od 250 kuna.

Raspored regija po terminima:

1. od 9. do 16. srpnja – KARLOVAČKO-GORIČKI ARHIĐAKONAT (Karlovački, Dugoreško-mrežnički, Jastrebarski i Ozaljsko-lipnički dekanat)

2. od 16. do 23. srpnja – ZAGORSKI ARHIĐAKONAT (Krapinski, Stubički, Tuheljsko-pregradski i Zlatarsko-belečki dekanat)

3. od 23. srpnja do 30. srpnja – ZAGREB-ZAPAD (Kustošijski, Trešnjevački, Zaprešićki, Samoborsko-okićki i Svetonedeljski dekanat)

4. od 6. do 13. kolovoza – ZAGREB-CENTAR (Gornjogradski i Maksimirsko-trnjanski dekanat); NOVI ZAGREB (Novozagrebački dekanat); VELIKA GORICA (Velikogoričko-odranski dekanat)

5. od 13. do 20. kolovoza – ZAGREB-ISTOK (Remetski, Resnički, Sesvetsko-vugrovečki i Dugoselski dekanat)

Uz druženje, otvorenu komunikaciju i odmor, mladi na susretima u Malom Lošinju izgrađuju svoju osobnu vjeru i rastu u iskustvu Boga, upoznaju se s različitim načinima rada s mladima i njihove animacije te se ostvaruje veća povezanost i suradnja između župa i Ureda za pastoral mladih kako bi se lakše i bolje pripremali i organizirali zajednički projekti. Animatorsko ljeto uvelike je pomoglo u boljem planiranju pastoralnog rada s mladima i povezivanju različitih župa i zajednica mladih unutar naše nadbiskupije.

U proteklih osam godina oko 1500 mladih prošlo je taj program i mnogi su se nakon toga aktivnije uključili u rad s mladima u svojim župama.

Post je objavljen 04.06.2012. u 10:30 sati.