Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

„Ne treba sijati paniku. Uskoro ce se pokazati rezultati“…
Cacicevog i Linicevog reformskog prelijevanja supljeg u prazno. Pocelo je to prije stotinjak godina, ponovljeno je papagajskim mentalitetom danas. Pa nece valjda da nam to ponovno odjekne u obliku nekog ehoa krajem 21. stoljeca, opeta sve iznova?
Pred tih stotinjak godina, kad su reforme posma istrosile svoje snage na spasu jednog anakronog sustava u svom totalnom raspadu , te mu samo jos preostao jedan neuspjeli pokusaj spasa Prvim svjetskim osvajackim ratom, zatim onim Drugim, jos zescim, i uz pomoc Druge i Trece Internacionale, nove Staljinisticke i Hitlervske klaonice covjecanstva, da bi iza nas ostala opca civilizacijska pustos, u koju je utonulo stotinjak milijuna ljudskih dusa. I sve da bi se danas iznova predstrojavalo u jos goru globalnu konfrontaciju sve mogucim udrobljenim maglama u taj danasnji lonac liberalne demokracije: suzivota kapitala i rada, novim ideoloskim teorijama zavjere, novim religijskim podvalama inteligentnog dizajna… I sve da bi se tek skrenula pozornost masa sa pozadinskih priprema jedne od najvecih drustvenih kataklizmi, kojom ce se napokm zadati smrtni udarac sveopcim kulturoloskim dostignucima dotadasnjeg covjecanstva i njegovim humanistickim stecevinama. Nadomjestiti ih tehnoloskim mljevenjem jos efikasnijim orudjem i oruzijem zvjerske konkurentnosti izmedju preostalih korporacijskih centara moci, Sve do medjusobne eksterminacije, kojom bi se osiguralo jedinstveno zemaljsko prijestolje Bogu Kapitala. Veliki brat, koji bi konacno preuzeo brigu nad jednom novom, posve preradjenom tehnoloskom vrstom objektivnog zivinceta.
Ne treba sijati paniku. Uskoro ce se pokazati cacicevski i linicevski rezultati te velicanstvene globalne predstave sveopceg ljudocida.


Post je objavljen 03.06.2012. u 11:17 sati.