Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Oni koji su sudjelovali u rušenju raspela, oni koji su se svrstali na stranu rušitelja i oni koji su bili na funkcijama, a nisu ništa poduzimali neka im bude opomena slučaj bivšeg premijera

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Oni koji su sudjelovali u rušenju raspela, oni koji su se svrstali na stranu rušitelja i oni koji su bili na funkcijama, a nisu ništa poduzimali neka im bude opomena slučaj bivšeg premijera

PISMO IVI SANADERU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE I HDZ-a


SHZ PODRUŽNICA POLIČNIK DOSTAVLJA HRVATSKOJ JAVNOSTI PISMO KOJE SU MJEŠTANI POLIČNIKA UPUTILI IVI SANADERU, BIVŠEM PREDSJEDNIKU HRVATSKE VLADE I HDZ-a, 2007. GODINE, U VEZI RUŠENJA RASPELA U MJESTU POLIČNIK

Poštovani predsjedniče hrvatske Vlade i HDZ-a,

Budući da mjerodavne lokalne državne i crkvene institucije, osim policije koja je nastupila isključivo protokolarno, nisu reagirale niti se odazvale našim pozivima, zahtjevima (peticije) i molbama, iako su prethodno upozoravane u više navrata, prisiljeni smo krenuti korak dalje u svrhu traženja pravde i pravednog rješenja.

Obraćamo Vam se zbog rušenja raspela u općini Poličnik kraj Zadra, koje je 17. ožujka oko 15 h bilo metom devijantnog ponašanja, i to u katoličkom Poličniku u kojem vlada HDZ.
U slobodnoj Hrvatskoj, koju je kao državu prvi priznao Ivan Pavao II. , događaju se nakon njegove smrti ovakvi ekscesi.
Raspelo je postavljeno prije 3 godine i blagoslovio ga je svećenik don Ante, koji je služio prije svećenika D. Kelave.

Od utemeljenja, pokušalo se oskrvnuti na različite načine, što je kulminiralo 17. ožujka 2007. , kad je raspelo porušeno skupa s postoljem.
Prevarili smo se smatravši da će lokalne institucije riješiti tako veliki problem u mjestu koje je stoljećima odolijevalo zlu, no sada smo uvidjeli pozadinu ovog gnusnog čina.

U ovoj županiji je na vlasti HDZ: Davor Lončar, načelnik općine Poličnik; Željko Lončar, zamjenik HDZ-a Zadarske županije; Božidar Kalmeta, predsjednik HDZ-a Zadarske županije.

Čini se da su se u ovim krajevima odgovorni vlastodršci opustili, a na čiju štetu i za čije ciljeve, pitamo se. Također se nadamo da ćete Vi ispraviti posljedice nepažnje pojedinaca HDZ-a, jer drugi, u ovoj izbornoj godini, imaju stvoreni slučaj tj. veliki argument…
Zato neka se vrati postolje i raspelo, baš na mjesto gdje je i bilo – da se napravi i lijepa kapelica - koju smo mi mještani planirali još i prije nekoliko godina.

Za ne vjerovati, prljavoj raboti pridružio se, perući ruke – i bio indiferentan – polički svećenik D. Kelava, kojeg smo usmeno i pismeno obavještavali, kao i vikara Zadarske biskupije Mustaća, te biskupa Prendžu, koje smo također molili i upozoravali da zaštite rušenje raspela – planiranog od nostalgičara za Jugoslavijom. . . Ili . . .

Uz prešutno odobravanje – spomenutih iz HDZ-a, kojima smo se i pismeno obraćali za pomoć, umjesto da pomognu, svrstali su se na stranu rušitelja raspela.
Nema nade ni pobjede za one, koji su rušili ili ruše raspela. . .

Činjenica je da je raspelo postavljeno na sredini javnog puta, koji je kao put služio stoljećima – pa Vam šaljemo i priloge kao dokaz:
1. geodetska snimka puta
2. slike postolja i raspela
3. molbe koje smo upućivali lokalnim institucijama i svećeniku Kelavi
4. peticije mještana



P.S.
Oni koji su sudjelovali u rušenju, oni koji su se svrstali na stranu rušitelja i oni koji su bili na funkcijama, a nisu ništa poduzimali neka im bude opomena slučaj bivšeg premijera.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


U Poličniku, 1. lipnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


Post je objavljen 01.06.2012. u 16:51 sati.