Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Arhitektonska struka u Hrvatskoj

I Splitska nautička luka i Križni put na Srđu vaši su novi projekti. O čemu se radi?
Projekti koje spominjete sasvim su različiti. Splitski projekt jedan je nekretnine Rijeka oblik stručne i poduzetničke provokacije gradu i tržištu. Dakle, mnogi projekti kojima se sada bavim j uopće nisu naručeni, nego se u pomanjkanju stvarnog posla otvaraju neke nove teme.

Najproduktivniji sam upravo u vremenu krize, kao što sam to bio i u ratnom vremenu. Krize uvijek pogađaju građenje, a ova iznimno snažno, ali upravo je to vrijeme u kojem se mora pokazati žilavost, inicijativa, to je vrijeme kreativnosti. Za mene i moju ekipu to su gotovo manifestna stajališta.

Za Split ste predvidjeli nautički centar kao svojevrsni dvoetažni grad.
Splitski je projekt toliko izazov Splitu koliko on teško prihvaća činjenicu daje moguć i drugi prostor za razvitak pomorskog prometa osim onoga u povijesnoj luci. Kolega Nenad Mikulandra i ja promoviramo ovim projektom lokaciju koja to omogućuje. Radi se o poluotoku koji odvaja poljudsku uvalu od ratne luke Lora.

Ne predlažemo samo prometni ili turistički zahvat, radi se o novoj litoralnoj, pomorskoj i nautičkoj tematizaciji dijela grada - dubokoj povezanosti onoga što se događa na obali i u akvatoriju. U denivelaciji od deset metara, a to je visina jednog malog klifa koji se tamo nalazi - organizirane su obalne funkcije i urbane funkcije. Kretanje se visinski raslojava, klif postaje nova urbana platforma. Jako prisutna na obali, ali uzdignuta kako ne bi s lučkim režimom dolazila u konflikt.

Post je objavljen 31.05.2012. u 15:40 sati.