Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Končar kod Pule


U svemu je najzanimljivije to što je Ministarstvo kulture dalo pristanak da se nekretnine Zagreb lokacija Sveta Katarina-Monumenti proglasi kulturnim dobrom 12. veljače ove godine, a natječaj na kojem je sudjelovao Končar zatvoren je 16. siječnja! U samoj natječajnoj dokumentaciji pak o tome nije bilo ni spomena. Veljović je tada izjavio da su upravo doznali da je riječ o lokaciji pod zaštitom konzervatora, što podrazumijeva da sve intervencije koje predstoje u investicijskom postupku moraju dobiti suglasnost konzervatora, a u tijeku postupka izrade projekta i natjecanja za koncesiju nisu bili upoznati s time.

Riječ je inače o vojnim objektima iz doba Austrougarske Monarhije, kojoj je tu bilo sjedište mornarice, a lokaciju je preuzela talijanska, te poslije i jugoslavenska vojska. Sada su zgrade derutne i, prema ocjeni glavnoga konzervatora u Ministarstvu kulture Miljenka Domijana, tom prostoru očito treba ulagač te je konzervatorska strogoća odjela u Puli bila protuproduktivna.

Tu je ocjenu iznio jučer na okruglom stolu Odnosi konzervatorskih zavoda i investitora u organizaciji HNS-a, na kojem je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić pozvao konzervatore da ubuduće pokažu više odgovornosti. Vi ste dio društvenog interesa i tako se ponašajte, poručio im je nakon kritika zbog komplikacija koje su nastale u vezi s Končarovim projektom.

Post je objavljen 31.05.2012. u 15:24 sati.