Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Do toga je došlo



Hajka na Cigane i homoseksualce valjda nije bila dovoljna, jer već slijedi novi topic za svenarodno dizanje tenzija i mazanje okrvavljenih očiju. Hoće li Josipović na inauguraciju u Srbiju - neće li Josipović na inauguraciju u Srbiju? Hoće-neće, neće-hoće, trlji-brlji, brlji-trlji. Još jedan primjer huškanja, zatupljivanja i zaglupljivanja naroda izmišljenim i nametnutim "pitanjima od velikog nacionalnog značaja i bitnosti". Zaglupljivanje pitanjima koja su zapravo najobičniji preserans. Ma koga briga gdje će. Šta me briga gdje će. Hebemese gdje će (sve dok to nepotrebno ne opterećuje hrvatski proračun i hrvatske građane koji su porezni obveznici). Što se mene tiče svi političari mogu kolektivno u tri lijepe, samo neka za svoje putne troškove u mjesta svojih rođenja - ispostave potvrde o uredno plaćenom porezu iz svoga džepa, molićulijepo. Mene zanima računica, nikakvi nacionalni bijesovi. Zanima me čist račun, nikakav obračun. Uopće me ne zanimaju izmišljeni nacionalistički problemi, ima oko nas dovoljno stvarnih financijskih sranja:

'Ukrala sam hranu jer sam bila gladna'

'Dajem bubreg za 10.000 €, kamate su mi uništile život'

'Na Fakultetu ne žele pričati o Konzumovim bonovima'


Ajmo čitati ono napisano sitnim slovima: Potvrda za pristupanje dugu, Pristupatelj dugu - PMF SVEUČILIŠTE U ZAGREBU. I kad se sjetim da smo se nekada kroz priču čudili i zgražali američkom KONZUMerizmu, njihovoj socijali, obijanju pragova supermarketa u potrazi sa sniženjima i akcijama, sirotinjskom skupljanju kojekakvih kupona, životu i preživljavanju na bonove usred američkog blagostanja. Pa evo tog naprednog kapitalizma kojem smo težili, evo naše sirotinje, evo blagostanja, evo nam te svijetle Amerike. Do toga je došlo. Amerika 3Pimaterine.

KONZUM s Vama kroz život.

Točnije rečeno, Kao gospodar života i smrti u Hrvata kroz život do Vaše smrti (u neuspješnoj operaciji vađenja bubrega).



Post je objavljen 31.05.2012. u 10:30 sati.